KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

12℃

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

MÜDÜRLÜK HAKKINDA

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Meclisi’nin 03/09/2014 tarih ve 159 sayılı kararıyla kurulmuştur.

Belediye Başkan Yardımcısı’na bağlı olarak görev yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aşağıdaki merkez ve birimlerle hizmetlerini sürdürmektedir.Barış Manço Kültür Merkezi: 300 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda gerek Belediye tarafından düzenlenen tiyatro, konser, söyleşi, panel, toplantı gibi programlar halkımıza sunulmakta, gerekse resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşların bu tür etkinlikleri gerçekleştirmesi sağlanmaktadır. Ayrıca Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan yeni düzenleme ile giriş katında 70 metrekare büyüklüğünde 1 adet sergi salonu hizmete alınmıştır.

Üst katlarda yapılan 2 adet salonda vatandaşlarımıza; resim, ahşap yakma, bağlama, gitar, keman ve ritim kursları verilmektedir. Santral Kültür Merkezi: Eski Elektrik Fabrikası olarak bilinen tarihi bina restore edilerek 26 Mayıs 2015 tarihinde Santral Kültür Merkezi adıyla hizmete alınmıştır.

192 kişilik çok amaçlı salona sahip Santral Kültür Merkezi’nde de gerek Belediye tarafından düzenlenen tiyatro, konser, söyleşi, panel, toplantı gibi programlar halkımıza sunulmakta, gerekse resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşların bu tür etkinlikleri gerçekleştirmesi sağlanmaktadır.

Kültür ve Sanat Merkezi: Sahilde bulunan Kültür ve Sanat Merkezi’nde 211 metrekare büyüklüğünde bir galeri salonu ile 2 adet çalışma salonu bulunmaktadır. Çalışma salonlarından çeşitli sivil toplum örgütlerinin tiyatro, halkoyunları grupları yararlanmaktadır. Ayrıca Belediye Bandosu da bu binada hizmet vermektedir.Eski Belediye binasında bulunan Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi’nde halkoyunları, satranç, pilates, zumba, jimnastik, salon dansları kursları gerçekleştirilmektedir.

Kent Konseyi Sekreterliği: 5393 sayılı Belediye Yasası’nın 76. Maddesi gereğince oluşturulan Bandırma Kent Konseyi’nin çalışmalarının yürütülmesi ile ilgili görevleri yerine getirmektedir.

Belediye Bandosu: Kentimizde gerçekleştirilen resmi törenler ve diğer etkinliklerin daha coşkulu yaşanabilmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Festival Sekreterliği: 1987 yılından bu yana yapılan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin hazırlık, organizasyon ve her türlü çalışmalarını yürütmektedir.