Evlendirme Hizmeti için Gerekli Belgeler

HAVA DURUMU

19℃

EVLENME MÜRAACATI

1-    Evlenecek olan kişilerin Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaatları esastır.

2-    YAŞI KÜÇÜK OLANLAR , BOŞANMA VE ÖLÜM HALLERİNDE :

A.   17 Yaşını doldurmuş Erkek ve Bayan anne ve babasının rızası ile noterden onaylı Muvaffakatname ile evlenebilirler.

B.    16 Yaşını doldurmuş Erkek veya Bayan Aile Mahkemesinin izni ile evlenebilirler.

C.    Boşanmış veya eşi vefat etmiş bayan evlenebilmek için, ölüm veya boşanma tarihinden itibaren 300 gün doldurmadan evlenemezler. 300 günü doldurmadan evlenmek isteyen Bayan, Aile Mahkemesinden İddet-Müddet Kararını çıkardıktan sonra evlenebilirler.

3-    EVLİLİK İÇİN İSTENİLEN EVRAKLAR :

A-   Aile hekiminden fotoğraf onaylı evlilik işlerine mahsus sağlık raporu.

B-   3’ er adet vesikalık fotoğraf.

4-    YABANCILARIN EVLİLİĞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

A-    3’er Adet Vesikalık Fotoğraf

B-    Sağlık Raporu (Aile Hekimliğinden)

C-    Türkiye’de evlenmek isteyen Yabancı Erkek ve Kadın, Türkiye’de bulunan kendi ülkesinin Konsolosluğundan Evlenme Ehliyet Belgesi alıp Valilik (Hukuk İşleri Müdürlüğünden) veya Dış İşleri Bakanlığından tasdik ettireceklerdir.

D-    Pasaportlarını Yeminli Tercüme Bürolarında tercüme yaptırıp Noter’den onaylatılacaktır.

Evrakları kendi ülkesinden tedarik etmek isteyenler;

1-    Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi

2-     Doğum belgesi

3-     Medeni durum Belgesi(Bütün bu evraklar Aposteli olarak Noterden onaylı Türkçeye çevrili olacak)

4-    Pasaportlarını Yeminli Tercüme Bürolarında tercüme yaptırıp Noter’den onaylatılacaktır