ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ARAMIZDAN AYRILIŞININ 84’ÜNCÜ YILINDA CUMHURİYET MEYDANI’NDA GERÇEKLEŞEN RESMÎ TÖREN PROGRAMIYLA ANILDI

Cumartesi

Hep birlikte çok güzeliz
08 Nisan 2024 Pazartesi
10 Kasım 2022 Perşembe

Bugün; Ulusça yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimiz ve küçükken “Atatürk ölmedi yüreğimizde yaşıyor” sözleriyle içimize nakşettiğimiz Ata’mızı ebedi istirahatine uğurladığımız gün.

Millî mücadelemizin mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, fikirleri ve ilkeleriyle yolumuzu aydınlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen resmî tören programıyla anıldı. Tören sırasında Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, ilçemizde yer alan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak devam eden tören programı sırasında Bandırma Enerji Sa Fen Lisesi öğrencileri günün anlam ve anısına ithafen şiirler okurken, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz’un konuşması ile resmî tören programı sona erdi.

Tören sonrasında ilçe protokolü Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Bandırma Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk’ü anma programına katılım sağladı.

Cumhuriyeti’mizin kurucusu, tarihin tanıklık ettiği eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk bedenen aramızda olmasa da onun fikirleri, ilkeleri ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.