ANASAYFA

DOĞRU PLANLAMA VE KOORDİNASYONLA BANDIRMA’DA YEPYENİ VE GÜZEL YOLLAR

Loading...

Perşembe

kapalı

21℃

Cuma

parçalı az bulutlu

14℃

Cumartesi

açık

14℃

Pazar

hafif yağmur

13℃

Pazartesi

parçalı bulutlu

13℃

HAVA DURUMU

21℃

DOĞRU PLANLAMA VE KOORDİNASYONLA BANDIRMA’DA YEPYENİ VE GÜZEL YOLLAR
18 Kasım 2022 Cuma

2014 yerel seçimlerinin ardından Balıkesir’in tamamını içine alan büyükşehir yapılanmasında, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin birbiriyle çakışan yetki ve sorumluluk alanları nedeniyle birçok hizmette aksamalar meydana gelmiş, sistem ve uygulama hataları nedeniyle de bundan en büyük zararı Bandırma görmüştü. Kentin ihtiyaçlarına yönelik ilçe belediyesince yapılan asfalt, kaldırım, yol çalışmaları, BASKİ’den onay alan kuruluşların veya farklı hizmetler için bizzat BASKİ’nin yaptığı kazılar nedeniyle bozuluyordu. Vatandaşların uğradığı mağduriyetler ve şikayetlere neden olan mutsuzluklarının yanı sıra aynı işin tekrar tekrar yapılması veya tamir edilmesi gerektiği için insan gücü ve ekonomi anlamda da büyük kayıplara neden oluyordu.

 

 

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, tüm şehir paydaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonrasında; iletişim, kanalizasyon ve su bağlantıları gibi hizmetler için altyapı çalışmaları yapabilecek kurum ve kuruluşlarla Bandırma Belediyesinin koordinasyon yapmalarını sağlamış, altyapı çalışmalarının eşzamanlı çalışma ile aynı anda yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştı.

 

Bandırma Belediyesi şehir paydaşlarıyla sağladığı koordinasyon gereği yol yapım çalışmalarını dikkatli bir planlama ile gerçekleştirmeye devam ediyor. Son yıllarda farklı sektörlerden birçok firmanın Bandırma’da yatırımlar yapması, Onyedi Eylül Üniversitesinin yeni fakültelerle arttırdığı eğitim kapasitesi sayesinde Türkiye’nin tüm şehirlerinden ve hatta dünyadaki birçok ülkeden binlerce genç öğrencinin de Bandırma’ya gelerek ikamet etmesi nedeniyle artan araç ve yaya sayısına bağlı olarak, trafiğin yükü de artmıştı. Bu yüzden de şehir içinde yapılacak altyapı, yol ve kazı çalışmalarının trafiği büsbütün kilitlememesi için Bandırma Belediyesi tüm dengeleri gözeterek planlama yapıyor. Buna rağmen yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlar ilk anda şikâyette bulunsa da yapılan çalışmaların hızla tamamlanması halkın belediyeye olan güvenini de arttırdı.

 

Bandırma Belediyesi, şehirdeki tüm yıpranmış ve bozuk yolları baştan aşağı yenilerken trafik akışını rahatlatacak alternatif düzenlemeler de yapıyor. NATO caddesinde oldukça kapsamlı yeniliklerle yol yapım ve çevre düzenlemeleri sürüyor. Bandırma Belediyesinin sahadaki ekiplerini ve gelinen aşamayı denetleyen Belediye Başkanı Tolga Tosun: “Ekiplerimiz büyük bir titizlikle ve şartların elverdiği hızla çalışmalarını sürdürüyor. En kısa zamanda NATO Caddemizin de bu güzel kente ve sevgili hemşerilerime layık güzellikte, ulaşım konusunda ihtiyaçları tam karşılayacak şekilde tamamlanacağı müjdesini vermek istiyorum. Belediyemizin tüm emekçilerine yani sevgili mesai arkadaşlarıma benimle aynı hassasiyete sahip oldukları için teşekkür ederim. Bu denetlemeler esnasında değerli hemşerilerim ve esnaflarımızla da bir araya gelme fırsatı buluyorum. Çalışmalardaki özenimizden, ekiplerimizin nezaketinden mutlu olduklarını dile getiren sevgili hemşerilerim, yapılan yolların ve çevre düzenlemelerinin hem çok modern hem de çok estetik olduğunu tespit ederek teşekkür ediyorlar. Gösterdikleri sabır ve bize duydukları güven için Bandırma Belediyesi olarak asıl biz teşekkür ediyoruz” dedi.

 

NATO Caddesindeki incelemeleri sonrasında Çarıkköy Mahallesini de ziyaret eden Belediye Başkanı Tolga Tosun’u Muhtar Necmi Dönmez karşılarken, mahalle halkının Başkana gösterdiği sıcak ilgi görülmeye değerdi. Bandırma Belediyesi ekiplerinin Çarıkköy’de sürdürdüğü yol yapım çalışmalarını Muhtar Necmi Dönmez ile birlikte inceleyen Başkan Tolga Tosun: “Bandırmamızın 55 mahallesinin her biri bizim için çok kıymetli. Birini diğerine asla kıyaslama yapmayız. Bu güzel şehrin her mahallesine, belediyemizin bütün imkanlarıyla, birinci sınıf hizmet götürüyoruz. Gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikleri için Çarıkköy Mahallemizdeki sevgili hemşerilerime ve değerli Muhtarım Necmi Dönmez’e teşekkür ediyorum. Bandırma hepimizin evi ve biz çok büyük bir aileyiz” dedi.