ANASAYFA

BANDIRMA BELEDİYESİ DEPREM AFETİ ÖNCELİKLİ İKİNCİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Loading...

Perşembe

hafif yağmur

10℃

Cuma

hafif yağmur

10℃

Cumartesi

parçalı az bulutlu

19℃

Pazar

parçalı az bulutlu

7℃

Pazartesi

açık

8℃

HAVA DURUMU

10℃

DİĞER HABERLER
İmar Plan Değişikliği
ÖMERLİ 139 VE 142 ADALARDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ
14 Kasım 2024 Perşembe
Ada içi düzenlemesi
Ayyıldız Mh. 875 Ada İçi Düzenlemesi
14 Kasım 2024 Perşembe
Duyurular
KİRALAMA İLANI
05 Kasım 2024 Salı
Duyurular
KOZALAK SATIŞ İHALESİ
05 Kasım 2024 Salı
BANDIRMA BELEDİYESİ DEPREM AFETİ ÖNCELİKLİ İKİNCİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
24 Şubat 2023 Cuma

Bandırma Belediyesi, deprem afetine hazır bir Bandırma için çalışmalarına devam ediyor. Konu ile ilgili önemli kararların alındığı ikinci toplantı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremler ülkemizin deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülke çapında kentlerimizin depreme ne ölçüde hazır olduğu tartışılırken, Bandırma için vakit kaybetmeden düğmeye basan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, konu ile ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirmiş ve bu toplantıda izlenecek yol haritası belirlenmişti.

Tüm dinamikleriyle depreme hazır bir Bandırma oluşturabilmek adına gerçekleştirilen ilk toplantının hemen akabinde ikinci kez bir araya gelindi. Belediye binası toplantı salonunda gerçekleştirilen ikinci toplantıda; Mimarlar Odası Bandırma Temsilcisi Mehmet Ali Ozar, İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Gürkan İlgin, Harita Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Belediye Meclis Üyesi Mesut Özdemir, Elektrik Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Mutlu Onganar, Makine Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Gürbüz Gözcüler, Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selamettin Karaca, Bandırma Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri Yalçın Cömert, Onur Çon, Yusuf Ziya Çelikoğlu, Bandırma Belediyesi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Üyeleri Fatma Salı Karabacakoğlu, Eren Ülkü ve Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Ağan yer aldı.

Toplantıda ilk etapta uygulamaya geçirilmesi planlanan konular belirlendi.

-Mevcutta bulunan jeolojik zemin yapı raporu, çalışma grubuyla paylaşılacak. Yakın dönemde Bandırma’nın jeolojik yapısını analiz eden yetkili firmanın hazırladığı teknik rapor firma yetkilerince çalışma guruplarına teknik sunum ile aktarılacak.

-Yapı denetimleri ile ilgili mekanizma kurulacak. Bu mekanizma içerisinde İnşaat Mühendisleri Odası, Bandırma Temsilciliği, Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği, Makine Mühendisleri Odası Bandırma Temsilciliği ve Bandırma Belediyesi adına birer temsilci görevlendirilecek. Yapı denetim firmaları ve şantiye şeflerinin katkılarıyla mevcut inşaatı süren yapılarda beton dökümü öncesinde oluşturulan bu heyet gözetiminde denetim yapılacak ve uygun olup olmadığı kontrol edilecek.

-Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2000 yılı öncesi yapı stoğu ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yapacak.

-Parsel ölçeğinde riskli binaların güçlendirilmesi (karbonfiber, karbon çelik vb. uygulamalarla) veya yeniden yapılması için yetkili mevzuatın yasal düzenlemeleri ile ilgili çalışma başlayacak.

-Detaylı bilgiler 2 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme alınarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.