ANASAYFA

KENT MOBİLYALARI KİRALAMA İLANI

Loading...

Pazar

hafif yağmur

23℃

Pazartesi

açık

22℃

Salı

kapalı

23℃

Çarşamba

parçalı bulutlu

24℃

HAVA DURUMU

23℃

KENT MOBİLYALARI KİRALAMA İLANI
25 Temmuz 2024 Perşembe

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

(KENT MOBİLYALARI KİRALAMA İLANI)

 

 Bandırma Belediye Başkanlığının yetki ve sorumluluğundaki meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, park, spor ve kültürel tesis vb. yerler ile Bandırma Belediyesi adına tescilli taşınmazlar üzerindeki mevcut ve reklam amaçlı İlçemizde bulunan 110 Adet Durak (raketli), 27 adet raket, 47 adet Bilboard ve 4 adet Megalight olmak üzere toplam 188  adet Reklam alanının yıllık 1 yıllığına 1.500.000,00-TL toplam muhammen kira bedeli üzerinden 24.07.2024 tarih ve 641 sayılı encümen kararı gereği , 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince AÇIK TEKLİF (arttırma ) usulü ihale ile (3) üç yıllığına kiraya verilecektir.  

         Geçici teminatı  muhammen bedel üzerinden alınacak olup, oranı % 3 tutarı 135.000,00-TL'dir.

            Kent Mobilyalarının ilk ihalesi 07/08/2024 Çarşamba günü saat 14.00 ’da belediyemiz 3. Kat toplantı salonunda şartnamesi gereği yapılacaktır. İstekli bulunmaması veya verilen teklifin ihale komisyonunca hadde layık görülmemesi halinde, ikinci ihalesi 14/08/2024 Çarşamba günü aynı yer ve aynı saatte yapılacaktır.

 Şartnamesi Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 7.500,00-TL karşılığında satın alınır.

            Taliplilerin, ihale saatine kadar aşağıda belirtilen belgeleri Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne vermeleri şarttır.

 

         A)GERÇEK KİŞİLERDEN:

         1.İkametgah belgesi,

         2.Nüfus kayıt örneği,

         B)TÜZEL KİŞİLERDEN:

         1.İdare merkezinin bulunduğu yerel mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından, Ticaret Sicil Müdürlüğünden veya benzeri bir makamdan alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,

         2.İmza sirküleri, dernek ve vakıflar için ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış karar ile yetkilinin imza beyannamesi ve dernekler için dernek tüzüğünün onaylı sureti.

         C) ORTAK BELGELER

         1.2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 23.maddesine uygun olarak hazırlanacak Geçici Teminat Belgesi,

         2.Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekile ait imza beyannamesi,

         3. İdare ve istekliler tarafından onaylı " Şartname" ile "Yer Görme Belgesi",

         4.Bandırma Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden, Hukuk İşleri Müdürlüğünce onaylanacak Kira/Ecrimisil/İşgaliye/İlan ve Reklam vergisi vb.borcu olmadığına dair belge,

         5.Son 3(üç) yıla ait ciro ortalamasının 2.000.000,00 TL’nin altına düşmediğine dair bilgileri teyit eden yeminli mali müşavir yada vergi dairesinden onaylı bilanço ve gelir tablosunu(hesap dönemine ait bilançonun kurumlar vergisi beyanname zamanında gelmemesi nedeniyle kesinleşmediği durumlarda,yılın son dönemine ait geçici vergi beyannamesi ile eki olan gelir tablosu)gösterir belge.

         6.Ödenmiş sermayesinin en az 500.000,00 TL olduğuna ilişkin Ticaret ve Sanayi odası veya Mali müşavir onaylı belge.

         7. İhale şartnamesinin alındığına dair makbuz,

         D)Ortak Girişim olması halinde; Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, ortak girişimi oluşturan gerçek ve/veya tüzel kişiliklerin (A) ve/veya (B) ile (C) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler.

         E)Yerli veya Yabancı katılımcıların sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin ilgili ülke mevzuatına göre düzenlenmiş olması, Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarınca veya Dışişleri Bakanlığınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gerekmektedir. Ayrıca yurt dışında temin edilen belgelerinin yeminli tercümanlar tarafından tercüme edilmiş olması ve belgelerin ibrazı gerekir.

 

 

Madde:8-DOĞRUDAN VEYA DOLAYLI OLARAK İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR

         a)  İhaleyi yapan idarenin;

         1)  İta amirleri,

         2) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,

         3)  (1) ve (2) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları,

         4) (1), (2) ve (3) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları ( bu şahısların yönetim kurullarına görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç)

         b) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar,

 

Madde:9-GEÇİCİ VEYA KESİN TEMİNAT OLARAK KABUL EDİLECEK DEĞERLER

         a) Tedavüldeki Türk Parası,

         b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları,

         c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır)

         Bankalarca ve özel finans kurumlarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından İdare veznesine yatırılması zorunlu olup, bunlar komisyonca teslim alınamaz. Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları ihaleden sonra Mali Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayan isteklilerin geçici teminatları hemen geri verilir. Her ne suretle olursa olsun, idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

 

                                                                                                                     

                                                                                                                      Sami TÜRKMEN

                                                                                                                      Belediye Başkan V.