BAŞKAN DURSUN MİRZA EDİNCİK'İN KURTULUŞ KUTLAMALARINA KATILDI

HAVA DURUMU

BAŞKAN DURSUN MİRZA EDİNCİK'İN KURTULUŞ KUTLAMALARINA KATILDI
18 Eylül 2024 Çarşamba

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA, EDİNCİK'İN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 18 Eylül Edincik'in Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı. Tarihi ve kültürel önemi büyük olan bu özel günde, Edincik halkıyla bir araya gelen Başkan Mirza, coşkulu kalabalığa hitap etti.

Kutlamalar, sabah saatlerinde çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenlerde, milli mücadeleye dair konuşmalar yapıldı. Törende, Başkan Mirza da bir konuşma yaparak, Edincik'in özgürlüğünün Bandırma'da arttığını ve bölgenin belirginleştiğini vurguladı.

Başkan Mirza, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Edincik, kahramanlık mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve cesaretle adını tarihe yazdırmış bir beldemizdir. Atalarımızın ömrü bu özgür vatanı korumak ve yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Bu anlamlı günde, tüm Edincik halkını ve kurtuluş mücadelesinde emeğimizi geçen kahramanlarımızı ve minnetle anıyorum."