Eski Elektrik Fabrikası-Yeni Kültür Merkezi Restorasyon Çalışması

Eski elektrik santrali, Bandırma’nın elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 1928 yılında yapılmıştır. Bandırma’nın büyümesi ve burada üretilen elektriğin yetersiz kalması nedeniyle 1957 yılında Kaşif Acar Caddesi tarafına ek bina yapılmış ve buraya konan ek motorlarla Bandırma’ya yeterli elektrik sağlanmıştır.

Eski elektrik santrali TEDAŞ tarafından atıl hale gelmesinden sonra Bandırma Belediyesi tarafından sürdürülen hukuki mücadele sonucu 2011 yılında bina tamamen Belediyemize kazandırılmıştır.

Bandırma tarihinde önemli bir yeri olan binanın yeniden işleve geçirilmesi için Belediyemiz tarafından bir kültür merkezi projesi hazırlandı. Öncelikle bina aslına uygun olarak restore edildi. Binanın taşıyıcı kısımları takviye edildi. Çatısı komple yenilendi. Binanın koltuk ve diğer iç düzenlemeleri yapılarak bir kültür merkezi haline getirilen binada 192 koltuklu bir salon, sahne ve bir fuaye yer alıyor.

Eski Elektrik Fabrikası’nın Santral Kültür Merkezi’ne dönüştürülmesi 1,4 milyon TL’ye mal oldu ve 26.05.2015 tarihinde hizmete açıldı.