Yurtdışına Gönderdiğimiz Gönüllülerimizden Mesaj Var

YURTDIŞINA GÖNDERDİĞİMİZ GÖNÜLLÜLERİMİZDEN MESAJ VAR

Bandırma Belediyesi Avrupa Gönüllü Hizmet Ofisi çalışmaları kapsamında 5 öğrenci Avrupa da hizmetlerini sürdürüyorlar.

Bu kapsamda Oğuzhan Alpat, Begüm Çetin, Berrin Doğan, Polonya’da Merve Ödev Estonya’da, Baran Öztürk Litvanya’da Bandırma Belediyesi aracılığı ile gönüllü hizmetlerine devam etmektedirler.

Polonya’da gönüllü hizmetini sürdüren Oğuzhan Alpat, bizlere gönderdiği mesajda 9 aylık deneyimini bizlerle paylaştı.

Selam, bayrağımızla aynı renkleri taşıyan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilk kabul eden Avrupa’nın gelişmekte olan ülkesi Polonya’dan yazıyorum. 8,5 ay önce Bandırma Avrupa Gönüllü Hizmetleri Ofisi aynı zamanda Cafer Koç ve Taylan Ülger hocalarımın sayesinde buraya gönüllü olarak geldim. İnsanlar gerçekten çok sıcak ve çok iyi davranıyorlar. Bazen burada Türkiye’de kendi evimdeymişim gibi huzurlu ve kendimi güvende hissediyorum. Buraya gelmeden önce hayatımın değişeceğini, farklı kültürlerle hayatımın etkileşim içinde olacağının farkındaydım ama 8,5 ay öncesine dönersek bu kadarını beklemiyordum. Bu proje sayesinde hayatımda gerçekten birçok şey değişti. En basit örnek vermek gerekirse gelmeden önce yabancı dil seviyem yok denecek kadar azdı. Şu an İngilizce gayet iyi konuşuyorum ek olarak Lehçe’yi de günlük yaşantımı idare edecek kadar konuşabiliyorum. Bir dilim varken şu an üç tane iletişim kurabildiğim yabancı dilim oldu diyebilirim. Burada anaokulu, ilkokul, lise, kültür merkezi, fiziksel- mental problemleri olan bireyler için kurulmuş olan rehabilitasyon merkezinde gönüllü olarak çalışıyorum. Normalde projem 9 aylıktı ancak buradaki organizasyonum benimle 3 ay daha çalışmak istediklerini söylediler ve proje koordinatörlüğü görevi verdiler. Hem çalışırken hem tatil yapacağınız en güzel organizasyon. Hayatınızın altın yılını bu proje sayesinde yaşayabilirsiniz. Burada hayallerinizi gerçekleştirme fırsatı buluyorsunuz. Aslında anlatacak o kadar çok şey var ama duyguları yaşanmışlıkları kelimelere dökemiyorum sadece deneyimlemeniz gerekiyor. Buradaki Süreçte 13’e yakın ülke dolaştım. Daha seyahat için vaktim var haydi durmayın siz de başvurun! Just believe in yourself!

Avrupa Gönüllü hizmet Ofisine katılmayı düşünen tüm gençlerimizi bilgi almaları için Bandırma Belediyesi Avrupa Gönüllü Hizmet Ofisi’ne bekliyoruz.

Bu projelere neden katılmalıyım?

Avrupaya gitmek için, oradaki yaşamı, kültürü en önemlisi kendini geliştirmek için en masrafsız ve en güzel seçenek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Projelere nasıl başvuru yapabilirim?

AGH veritabanından projenizi seçtikten sonra projeye ve proje ülkesine yönelik bir motivasyon mektubu ve özgeçmişinizi hazırlayıp katılmak istediğiniz projeye başvurunuzu yapabilirsiniz.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Projelere kabul edilirsem nerede kalacağım ve kazanacağım ücret yeterli mi?

Ev sahibi organizasyonunuz size kalacak yer vermek zorunda, bu bir öğrenci yurdu ya da küçük bir ev olabilir. Günlük ortalama 7 Avro kazanıyorsunuz. Ev kirasını, ev sahibi organizasyon karşıladığı için bu rakam yeterli oluyor.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Projelere kabul edilirsem, uçak biletim ve vize masraflarımı karşılıyorlar mı?

Avrupa Gönüllük Komisyonun kendine ait bir kilometre sayacı var. Polonya – Türkiye için 275 Avro uçak bileti ücreti ödüyorlar. Ve tüm vize masraflarını karşılıyorlar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Projeye ne zaman başvurmalıyım ?

Seçtiğiniz projelerin son başvuru tarihi bitmeden her zaman başvuru yapabilirsiniz.

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2018