Şehitler Gününde, Ölümsüz Kahramanlarımızı Andık

ŞEHİTLER GÜNÜNDE, ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLARIMIZI ANDIK

Büyük Zaferin 100.yılında Şehitler Günü ilk olarak Şehitlikte düzenlenen anma töreniyle başladı. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitler Günü sebebiyle Hava Şehitliğinde düzenlenen törende Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, 6.Jet Hava Üs Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Suat Murat Semiz, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, askeri personel ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Tören ilk olarak Şehitlik Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam edildi. Protokolün ve törene katılanların şehitlerin mezarlarına çiçek  bırakması ile devam eden anma programı, şehitlerin mezarları başında dualar okunmasının ardından son buldu.

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2015