Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yılı Kutlandı

POLİS TEŞKİLATININ 173. KURULUŞ YILI KUTLANDI

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173’üncü yılı kentimizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Kılıç, Garnizon Komutan Vekili ve Merkez Komutanı Albay Mesut Pala, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Alpaslan Serel, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan günün anlam ve önemine dair konuşmayı Komiser Yardımcısı Efe Kazım Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında “10 Nisan 1845’ten beri tarihi birikim ve tecrübelerle ilerleyen, çağın gerektirdiği modern alt yapıyı ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, değişen şartlara uyum sağlayan teşkilatımız, 172 yıllık maziyi geride bırakarak 173. Kuruluş yıldönümünü kutlarken ülkemizde ve dünyada saygın yerini almıştır. Türk Polis Teşkilatı toplumun temel hak ve özgürlüklerini gözeten, huzur ve güveni temin eden, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyan, devlet otoritesini sağlayan en önemli teşkilattır” dedi.

Günün anısına şiirlerin okunmasının ardından ilk ve orta dereceli okullar arasında açılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2018