Ölçü Ve Tartı Aleti Kullananlar…dikkat!!!

2013 ve daha eski yılların damgasını taşıyan ölçü ve tartı aleti kullanan esnafların, 2 Mart 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Eski Hal Binası’nda (Kasaplar Hali) bulunan Belediye Ölçü ayar Memurluğu’na beyanname vermeleri gerekmektedir.

3516 sayılı Ölçüler Kanunu gereğince 2013 yılı ve öncesi yılların damgasını taşıyan ölçü ve tartı aleti kullanan tüm iş yeri sahipleri ve pazarcı esnafın, ölçü ve tartı aletlerinin kontrol ve damgalanması için yeni beyanname verme zorunluluğu bulunuyor. Beyanname verebilmek için ölçü aletinin markası, seri numarası ve maksimum kapasitesi bilgilerini Eski Hal Binası’nda (Kasaplar Hali) bulanan Belediye ölçü Ayar Memurluğu’na bildirmeleri gerekiyor.

Yasal süre içerisinde beyanname vermeyen ve yapılan denetimler sonucu bu durumu tespit edilen esnaf hakkında, 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereğince yasal işlem başlatılacaktır.

Mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için en geç 2 Mart 2015 Pazartesi tarihi mesai bitimine kadar beyanname vermeyi unutmamaları gerekmektedir.

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2015