Mirza 'bandırma Üniversitesi Kurulumunda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum.'

Mirza 'Bandırma Üniversitesi kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. '

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Fiziksel Gelişim Planlaması Toplantısı bugün sabah saatlerinde üniversite dekanlık toplantı salonunda yapıldı. Toplantı; Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma Onyedieylül Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir belediye Meclis Üyesi Şerafettin Engüdar sivil toplum örgütleri ve Bandırma Belediyesi İmar İşleri Müdürü Filiz Kayaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Rektör Yardımcısı Alpaslan Serel yaptığı açıklamada Onyedi Eylül Üniversitesi'nin  ilçemizdeki yerleşim alanıyla ilgili görüşmelerin yanı sıra kurulacak fakülteler ve meslek yüksek okulları hakkında bilgi verdi.

Başkan Mirza: 'Bandırmamız için çok önemli bir gelişme, bu önemli gelişmeye sadece sevinmek değil elimizden gelenide yapmamız gerekiyor o açıdan önemli bir toplantı. Sayın Rektör hocamızın daha önceki tecrübeleri dolayısıyla çok yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca burada görev yapan sayın dekan ve hocalarımızın da ne kadar heyecanlı olduklarını görüyorum.  Aynı heyecanı bizde duyuyoruz. Bandırma Üniversitesi’nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. İvedilikle sırasıyla yapılması gerekenleri hayata geçirmemiz lazım. Rektörlük binamız, yeni fakülteler, yapılacak yeni binalar, yeni planlanma, kampusun planlanması çok önemli ne kadar alan gerekli ona karar vermek gerekiyor. Mevcut olan 700-800 dönümlük yer yeterlimi değimli ona bakılması gerekir. Tabii yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Öncelikler elimizdeki alan içine neler yapılacak onlara karar verilmesi gerekiyor; spor alanları, otoparklar, sosyal tesisler, yollar gibi neler yapılacaksa onlar planlanır. Hocamın da dediği gibi elbette ki vakıf olmadan olmaz. Kısa sürede üniversitenin kurulması hayata geçmesi öğrencilerini almasıyla Bandırmanın sosyal yaşamının daha iyi büyüyeceğinin düşünüyoruz, zaten çok hızlı büyüyor Bandırmamız, çok sayıda yatırım alıyor, çok sayıda iş adamı büyük firmalar bölgemize geliyor, onlarında katkılarını alabileceğimizi düşünüyoruz.

Böyle bir projenin içinde yer almak bizim için büyük bir zevk bize düşen görevleri Bandırma Belediyesi olarak planlamadan sonuçlandırmaya kadar elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi herkesin bilmesini istiyorum çok teşekkür ediyorum.'dedi.

Eklenme Tarihi: 25 Mayıs 2015