Kitap Günlerinde Hafta Sonu Çoşkusu

KİTAP GÜNLERİNDE HAFTA SONU ÇOŞKUSU

Bu yıl 2. si düzenlenen Bandırma Kitap günlerinde hafta sonu bir birinden değerli yazar ve gazeteci söyleşi ve imza günleri ile Bandırmalılarla Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

İlk olarak saat 14.00’de gazeteci- yazar İsmail Saymaz sevenleri ile söyleşide buluştu. Söyleşi sırasında çevre, ekonomi, siyasi ve güncel pek çok konuya değinen Saymaz özellikle kamulaştırma üzerine eğilerek söyleşisini tamamladı. Söyleşi sonunda dinleyicilerinin sorularını yanıtlayan İsmail Saymaza soru cevap kısmından sonra Belediye Başkanı Dursun Mirza Günün Anlam ve önemini belirten plaketlerini takdim etti.

Daha sonra saat 15.00’da Bandırmalıların yakından tanıdığı kentimizde yetişmiş ve hikayelerinde Bandırma, Erdek bölgesi insanlarının hikayelerini anlatan Mahir Ünsal Eriş Bandırmalılarla Kitap Günleri kapsamında bir araya geldi. Daha önce akademisyen olmak istediğini, bir süre, Bandırma müzesi de dahil arkeolog olarak çalıştıktan sonra tamamen yazarlığa yöneldiğini vurgulayan Eriş “Artık hayatımın merkezinde yazmak var. Daha önce hikaye kitaplarımda olduğu gibi hala yazmakta olduğum romanın konusunun Bandırmada geçiyor. Gençlik yıllarımın Bandırmada çok güzel anılarım var. Benim için Bandırmanın yeri ayrı” değerlendirmesinde bulundu. Söyleşi ve imza sonrasında Başkan Mirza, Mahir Ünsal Erişe günün anlam ve önemini belirten plaketini takdim etti.

Saat 16.00’da Dr. Cem Kınay okuyucuları ile buluştu. Turizm alanında birçok ödüle sahip olan tıp mezunu Cem Kınay, Viyana Merkezli Gullet Turistik ve Magic Life Oteller zincirinin Kurucusu ve CEO'sudur. Dr. Cem Kınay Avrupalı Turistleri Her Şey Dahil deneyimiyle tanıştırdı. Söyleşisinde Turizmle ilgili bilgi ve görüşlerini dinleyicileri ile paylaştıktan sonra okurlarının kitaplarını imzaladı. Söyleşi sonunda Belediye Başkanı Mirza, Dr. Cem Kınay’a plaketlerini takdim etti.

Son olarak saat 17.00’de FOX TV’nin ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal’ı Cumhuriyet Meydanında çok kalabalık bir topluluk dinledi. Söyleşisinde eleştirel gazetecilik yaptığını belirten Portakal: “ Gazeteci, güçlüden yana olmamalı. Evet stres altında çalışıyorum ancak yaptığım işten keyif almasını da biliyorum. Kimseye hakaret etmeden, kişilik haklarına saldırmadan kişisel düşüncelerimi açıklıyorum. FOX TV’ye Amerikan sermayesi diyorlar. Ne olursa olsun bana hiç karışmıyorlar. Bugün maalesef Türkiye’de yerli patronu yönettiği tarafsız bir medya kuruluşu yok” dedi.

Portakal, Türkiye’nin artık farklı ses ve düşüncelere tahammül edeceği günlere kavuşmasını dilediğini sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı. Belediye Başkanı Dursun Mirza, söyleşinin sonunda Fatih Portakal’a plaketini veri.

Eklenme Tarihi: 08 Ekim 2018