Festival Coşkusu, Sergi Açılışlarıyla Devam Ediyor.

FESTİVAL COŞKUSU, SERGİ AÇILIŞLARIYLA DEVAM EDİYOR.

Bu yıl 26. kez düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde açılışları gerçekleştirilen festival sergileri yoğun ilgi gördü.  Belediye Kültür Merkezinde saat 18.30’da başlayan sergi açılışlarında birbirinden değerli sanatçıların eserler alırken açılışlardan önce festivalin anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Kuşcenneti Festivali’nin doğa ve çevre korumacılığına vurgu yaparak Kuşcenneti festivalinin ülkemizde de çevre sorunlarını ortaya koyan ve bunlara çözüm üretme konusunda ses getiren önemli bir festival olduğunu söyledi. Mirza, çevre korumacılığı adına böylesine önemli bir festivalde eserlerini bizlerle paylaşan değerli sanatçı dostlarımızın da festival coşkusunu paylaşmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Kültür ve Sanat Merkezinde 3 ayrı sergi halkımızla buluştu.

Bu yıl ki festivalde açılışları gerçekleştirilen sergilerin başında Çağdaş Türk sanatının en önemli isimlerinden biri olan Ekrem Kahraman’ın özel sergilerinden olan “Karşılıksız Ütopya” isimli resim sergisi  Bandırmalılarla buluştu. Ayrıca Gazeteci-Yazar Ahmet ŞIK’ın objektifinden Gezi parkı eylemlerini, Soma faciasını, toplumsal olayları anlatan çarpıcı, bir o kadar da duygusal fotoğraf sergisi beğeniyle takip edildi. Kentimizde yaşayan ve çocukluğundan beri hobi olarak ilgilendiği maket çalışmalarıyla ciddi bir koleksiyon oluşturan Mehmet GÖKKUŞ, “Diroma” adı verilen teknikle 2. Dünya Savaşı’nı anlattığı maketleriyle eserleri ziyaret eden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

BANFAD Dernek önünde “Küçük Hikâyeler”

Kentimizin önde gelen fotoğraf derneği olan BANFAD’ın dernek binası önünde açık hava sergisi olarak yer verdiği “Küçük Hikâyeler” adlı fotoğraf sergisi yoğun ilgili gördü.

THK’dan “Gökyüzünden Türkiye Manzaraları”

Bu yılki festival kapsamında Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Gökyüzünden Türkiye Manzaraları” adlı fotoğraf sergisi beğeniyle izlendi. Festivalin açılış günü olan 28 Mayıs Perşembe günü Bandırma Liman AVM’de saat 14.00 açılışı gerçekleştirilen sergi halkımız tarafından yoğun ilgi gördü.

Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2015