Cumhuriyetimizin 95 Yılı Büyük Coşku İle Kutlandı

CUMHURİYETİMİZİN 95 YILI BÜYÜK COŞKU İLE KUTLANDI

Bandırma’daki Cumhuriyet kutlamaları muhteşem bir final ile sona erdi. Migros önünde toplanan binlerce Bandırmalı Cumhuriyet Meydanına kadar Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi.

10 bini aşan bir kalabalıkla gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşüne Kaymakam Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Pilot Albay Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Emniyet Müdürü Soner Duran 26. Dönem Milletvekilleri Mehmet Tüm, Namık Havutça,  Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve muhtarlar katıldı.

Cumhuriyet yürüyüşünde Bandırmalılar hem Cumhuriyete hem de Cumhuriyet kurucusu Mustafa Kemal Atatürk lehine sloganlar attılar. Yürüyüş sona ererken meydandaki kalabalık 15 bin kişiye yaklaştı.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık önce İstiklal Marşını sonrada hep bir ağızdan “Andımızı” okudu. Türkiye laiktir laik kalacak sloganları ile kürsüye çıkan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırmanın laik, çağdaş ve özgürlükler şehri olduğunu belirterek: “Kim ne derse desin Bandırmalı bu özelliklerden vaz geçmez. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimize ve değerlerine sımsıkı bağlıyız. Çünkü Cumhuriyet’in fazilet olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyet; kadın hakları demektir, soyadı kanunu, eşit miras hakları, eğitim özgürlüğü demektir” dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Fatma Turgut’un verdiği konser ile sona erdi.

Eklenme Tarihi: 29 Ekim 2018