Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Değerli Bandırmalılar, Sevgili Gençler;

19 Mayıs, Türk Milleti’nin en zor şartlarda bağımsızlık ateşini Samsun'da yakarak bütün Anadolu topraklarını aydınlatan şanlı bir yürüyüşün başladığı gündür.

19 Mayıs 1919'da başlatılan mücadele ile büyük Türk milletinin ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığı bütün dünyaya gösterilmiştir.

Milletimizin ve devletimizin yıkılıp parçalanmasını isteyen düşman zihniyetinin, bugün de süren sinsi ve kirli oyunlarını bozmak, 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayarak verilen şanlı mücadelenin ruhunu her daim hafızalarımızda taze tutmakla mümkün olacaktır.

Türkiye'yi gençlerimizle birlikte yeniden aydınlığa çıkaracağımıza inanıyoruz.

Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençler, her şartta ülkesine ve ulusuna, ulusal birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkma iradesini göstermişler ve her kötü gidişin durdurulmasında başarılı olmuşlardır. Yirminci yüzyılın başında 'hasta adam' olarak tarif edilen Osmanlı Devleti'nden aynı yüzyılın ikinci çeyreğinde sağlıklı bir Türkiye'ye hangi fedakârlıklarla, hangi aşkla ve nasıl sarsılmaz bir azimle gelindiğinin dosdoğru kanıtıdır.

Gençlik bir milletin yarınıdır, geleceğidir. Nitelikli, bilgili, ideal sahibi gençlerimiz olduğu sürece geleceğe umutla bakabiliriz.

Yaşanabilir bir Türkiye, Yeni Bir Dünya ancak böyle bir gençlikle mümkün olacaktır.

İnanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır.

Bu düşüncelerle bağımsızlık ve hürriyet aşkını gelecek nesillere taşımaya ant içmiş Büyük Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum."

Eklenme Tarihi: 18 Mayıs 2015