Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’Un “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Günü” Mesajı

BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN’UN “18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA GÜNÜ” MESAJI

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.”

Çanakkale Savaşı; vahşette birleşmiş emperyalist güçlere karşı, gövdesini siper eden kahramanların destanıdır! Bu öyle bir destandır ki; ulusumuza önderlik edecek, esaretten hürriyete taşıyacak; "Size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" kararlılığı ve cesareti gösteren, 57. Alay Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine çıkartacaktır. Bu öyle bir zaferdir ki; karadan deniz savunmasını, dünya harp akademilerinde ders olarak okutturacak olağanüstü taktik ve plan becerisidir. Her yönüyle tarihimize hazin, hüzünlü ama kahramanca nakşedilmiş Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümünde; başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum.

Dün, bugün ve sonsuza dek: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!...

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2021