Bandırma Belediyesi'nden Moloz Hamlesi!

BANDIRMA BELEDİYESİ'NDEN MOLOZ HAMLESİ!

Bandırma Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için yeni bir proje başlattı. Bu projeyle, Bandırmalıların evlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan molozlar ve eskimiş mobilya atıkları, Belediye tarifesinde belirtilen cüzi ücretler karşılığında belediye ekiplerimizce yerinden alınmaktadır.

Vatandaşların ev ve işyerlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan tuğla, sıva, beton gibi parçalar, eskimiş mobilya atıkları ve ağaç dalları, Bandırma Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün aldığı yeni bir tedbirle sorun olmaktan çıkıyor. Belediye ekipleri, 0 538 097 10 10 numaralı “ALO MOLOZ” hattını arayan, aynı numara üzerinden WHATSAPP ve BİP uygulamaları ile mesaj bırakan ya da moloz@bandirma.bel.tr mail adresi üzerinden iletişime geçen vatandaşların evlerine kadar giderek molozları alıyor ve bertaraf alanına taşıyor. Bu hamlesiyle Bandırma Belediyesi çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi, temiz ve bilinçli bir toplum oluşturmayı hedefliyor.

Bandırma’da bir ilk, “Alo Moloz Hattı” !!!

Vatandaşlarımız piyasada yüksek nakliye fiyatlarıyla karşılaştıkları için atıklarını çoğu zaman yeşil alanlara veya orman kenarlarına döküyor ya da apartman önlerine bırakıyor. Böyle bir durumda atıkları atanlar Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek cezai müeyyide uygulanıyor.

Molozların görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Dursun MİRZA, “Günümüzde çevre kirliliği giderek artmakla birlikte, kişi ve kurumlara çevre temizliği ve çevrenin korunmasında, sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesinde düşen önemli görevler bulunuyor. Bu durumun önüne geçmek için Alo Moloz Hattını kurduk. Kişiler atıklarını atmak için yüksek nakliye ücretleriyle karşılaşmasınlar diye piyasa fiyatlarının çok altında bir tarife oluşturduk. Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekiplerimiz, Alo Moloz iletişim kanallarımıza adres bilgisini paylaşan vatandaşlarımızla irtibata geçerek atıkların adet ve durum bilgisini öğreniyor, kendilerine Belediye tarifesindeki cüzi ücretleri ödemeleri karşılığında evlerinin önünden ya da boş arsalardan molozlarını alıyorlar. Bu sayede hem Bandırmalıların işini kolaylaştırıp onları büyük bir zahmetten kurtarıyoruz, hem de molozların uygun olmayan yerlere dökülmesinin önüne geçiyoruz” dedi.

Kaçak moloza hayır…!!!

Mirza, kaçak moloz dökümlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu durumu görmezden gelmeyeceklerini belirterek, "Ekiplerimiz bu konuda hassas bir çalışma yürütüyor. Kaçak moloz dökümüne göz yummuyoruz. Bandırmalı vatandaşlarımız Alo Moloz hattı ve diğer iletişim kanallarından irtibat kurarak gerekli yardımı alabilir" diye konuştu.

İrtibat bilgilerimizi hatırlatalım.

0 538 097 10 10 numaralı “ALO MOLOZ HATTI”nı hafta içi 08:30 – 17:30 saatleri arasında arayarak, moloz@bandirma.bel.tr mail adresi, WHATSAPP ve BİP mesajlaşma uygulamaları üzerinden ise haftanın 7 günü 24 saat boyunca resim ve adres bilgisi paylaşarak tadilat atığı, eski mobilya, ağaç dalı, arsa temizliği vb. talep ve şikayetlerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

Alo Moloz Hattı Kapsamındaki Hizmetlerimiz:

• En fazla 30 kg’lık çuvallara düzgünce konulmuş ve apartman/site/işyerinin kapısına vatandaşça çıkartılan molozlar için;

1 – 40 çuval moloz atma ücreti

1 kamyon atık (işçilik dahil)

41 – 80 çuval moloz atma ücreti

2 kamyon atık (işçilik dahil)

60,00-TL

81 – 120 çuval moloz atma ücreti

3 kamyon atık (işçilik dahil)

85,00-TL

121 – 160 çuval moloz atma ücreti

4 kamyon atık (işçilik dahil)

110,00-TL

160 çuvaldan fazla moloz atma ücreti

İlave her bir kamyon başına (işçilik dahil)

30,00-TL

Mutfak mermeri, klozet, küvet, mutfak dolabı, banyo dolabı, vb. malzemelerin her biri için, moloz fiyatlarına ilaveten

10,00-TL

• Boş arsa vb. yerlerde kepçe ile yükleme gerektirecek moloz atıklar için;

Atık kaldırma ücreti

Kepçe çalıştırılması

Saatlik (1 saat)

100,00-TL

Kepçe çalıştırılması

1 – 4 saat arası (sabit)

250,00-TL

• Eskimiş mobilya atıkları için;

Sahibince sokağa indirilecek ve sahibince kamyona yüklenecek eskimiş mobilya atıkları

35,00-TL

Personelce evinden alınıp, personelce araca yüklenecek eskimiş mobilya atıkları

İşçilik dahil kamyon başına

75,00-TL

• Ağaç dalı atıkları için;

Apartman, site ya da özel kurumların kendilerince yaptığı/yaptırdığı ağaç budama işlemi sonucu ortaya çıkan ağaç dalları atma ücreti

35,00-TL

• Boş arsalarda yapılacak temizleme faaliyetleri için;

Sahipli boş arsalarda motorlu ot biçme tırpanı ile otların biçilmesi ve mıntıka temizliğinin yapılması

Her bir m2’si

0,35-TL

• Cüruf atma işlemi için;

Site, apartman vb. yerlerde talep edenlerden alınacak cüruf atma ücreti

Talep eden site/apartmanda bulunan daire başına

50,00-TL

İmalathane, fabrika, vb. yerlerde talep edenlerden alınacak cüruf atma ücreti

Kamyon başına (yükleme işlemi talep edene ait)

300,00-TL

İş merkezlerinden alınacak cüruf atma ücreti

Her bir bağımsız bölüm başına

75,00-TL

Resmi kurumlar (kamu okulları hariç), özel-kamu sağlık kurumları, aile hekimlikleri, özel eğitim kurumları, özel-kamu öğrenci yurtları, pansiyonlar, oteller, hamamlar, vb. yerlerden alınacak cüruf atma ücreti

300,00-TL

Atıkları yüklemede kepçe gerekiyor ise;

Saatlik (1 saat)

100,00-TL