Bandırma Belediyesi Hibe Projeleri Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın  mali destek programı için proje hazırlama eğitimleri, 2 gün süreyle ilçemizde gerçekleşiyor. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı ve Bandırma Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen eğitimlerde katılımcılara, kalkınma ajanslarının destek programlarına yönelik projelerin nasıl yazılacağı anlatılıyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, (GMKA) 2015 yılında çıktığı 5. Mali Destek Programı için proje hazırlama eğitimlerine Bandırma’da devam ediyor. Bandırma Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, proje yazma eğitimleri 2 gün sürecek.  Eğitime internetten kayıt yaptıran, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, KOBİler ve Dernek üyelerinden oluşan 65 kişilik bir gruba eğitimi, Program Yönetimi  Uzmanı Önder UNCEL veriyor.

Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları ve İktisadi Kalkınma Mali Destek Programları olmak üzere toplam 3 Hibe Programını içeren eğitimde; proje hazırlık aşamaları, mevzuat çerçevesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve proje döngüsü eğitimi veriliyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın bu yılki mali destek programları için belirlediği toplam bütçenin 13 Milyon TL olduğunu ifade eden Uzman Önder UNCEL, bu miktarın 5,5 Milyon TL’si İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, 2 Milyon TL’si Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı, 5,5 Milyon TL’si ise Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yapılacak proje başvurularına ayrıldığını belirtti.

Bandırma Belediyesi Meclis Salonunda verilen eğitim salı günü son bulacak.

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2015