11. Bahar Şenlikleri Törenler Başladı

Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 11.si düzenlenen Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi yeni adıyla 17 Eylül Üniversitesi Bahar Şenlikleri, Fakültede düzenlenen törenle başladı. Törende Belediye Başkanı Dursun Mirza ve 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Kerim Özdemir’de yer aldı.

Başkan Mirza, törende gençlere hitaben yaptığı konuşmada Bandırma Belediyesi olarak öğrencilerimiz için yapılan hizmetler ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza: İşte bu yıl da 11. Bahar Şenliklerinde buluştunuz. Organizasyonu düzenleyen arkadaşlarınız iki gün boyunca dolu dolu bir program hazırlamışlar. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum.

Sizlerin bu Bahar Şenliği coşkusunu unutulmaz bir keyif haline getirmek için Belediye olarak biz de önemli katkılar sağladık. Bu akşam büyük bir beğeni ile izleyeceğinize inandığım Bandırma’lı pop müzik sanatçımız Efsun’u sizlerle buluşturacağız. Yarın akşam da sizlerin çok istediğiniz Grup 84’ü canlı dinleme olanağı bulacaksınız.

Bunların dışında da siz üniversite gençliğine yönelik önemli hizmetlerimiz var. Bunları yakından biliyorsunuz. Sizler için başlattığımız sabah çorbası ikramı, okulunuzdaki yeni düzenlemeler, etkinliklerinize sağladığımız destekler, benim büyük keyif aldığım siz sevgili gençlerimizle buluşma, sizlerin sorun ve dertlerinizi birinci ağızdan dinleme programları hemen akla geliveren çalışmalarımız.

Sizlere ve üniversitemize desteğimiz bundan sonra da artarak sürecektir. Çünkü siz üniversite gençliğinin ve üniversitenin Bandırma’ya çok önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Bu bilimsel bir gerçektir aynı zamanda. Üniversiteler, bulundukları kentin kimliğini yeniden şekillendiriyor adeta. Kentin dinamizmini arttırıyor, ufkunu genişletiyor, yaşantısına çok özel renkler ekliyor. Ülkemizin farklı kentlerinden buraya gelen çok sayıda genç kentimize farklı bir kültürel zenginlik kazandırıyor. Bu güzel ortamda unutulmaz sıcak dostluklar ve arkadaşlıklar kuruluyor.

Bandırma bu güzel katkıları bugüne kadar hep aldı. Bundan sonra bu katkıların çok daha güçleneceğine inanıyorum. Çünkü artık Bandırma’nın bir üniversitesi var. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, sizlerin bugüne kadar bu kente kattığınız enerji ve dinamizme yeni bir coşku katacaktır. Burada, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin kuruluşunda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bandırma’nın, coğrafi konumu ve stratejik özelliklerinden kaynaklanan avantajlarını kent gelişimine dönüştürmede başarılı olduğunu söylemek mümkün. Bandırma geleceğe umutla bakan bir kent. Üniversitemizin bu konuda kentimize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum.

Büyük ATATÜRK’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmemizin yolu, bilimden geçiyor. Üniversiteler de bilim alanında ülkemizin en önemli kurumlarıdır. Her ne kadar önemli sorunları olsa da biz üniversitelerimize güveniyoruz.

Çeyrek yüzyıla yaklaşan geçmişi ile bu kentle bütünleşen, kente yeni bir vizyon, enerji kazandıran üniversite ve siz gençlerimizle Bandırma ve ülkemiz aydınlık bir geleceğe ulaşacaktır. " dedi.

Etkinliklerin ardından Bandırma Belediyesinin düzenlemiş olduğu üniversite bahçesindeki park alanının açılışı yapıldı. Bahçe alanına yerleştirilen güneş enerjisiyle çalışan bankların kontrolleri yapılarak öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

Şenlik boyunca, gençlerin eğleneceği pek çok organizasyonun yanında, tanıtım stantları tırmanma duvarı ve okçuluk faaliyetleri, ayrıca lunapark ve kafeler, fakülte yerleşkesinde hizmet verecek.

Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2015