360 Derece Kent Otomasyon Sistemi Ve E-İmar Uygulaması

Bandırma Belediyesi tarafından vatandaşlarımızın en hızlı ve kolay şekilde imar bilgilerini sorgulamalarım olanak sağlayan e-imar uygulaması hizmete alındı. Bandırma Belediyesi Resmi internet sitesi www.bandirma.bel.tr adresinde hizmete alman uygulama kapsamında vatandaşlarımız imar durumu bilgilerine kısa sürede ulaşabilecek.
Kent bilgi ve 360 derece panoramik görüntü sistemi sayesinde, bina ve bina detaylarından zemin bilgilerine kadar bütün verilere, ruhsat, kaçak yapı ve bunların mülkiyetle olan ilişkisi, imara göre oturulup oturulmadığı gibi bütün bilgileri takip etme imkânı sağlıyor. Ayrıca, 360 dereceli kamera teknolojisi ile binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumun ne kadar uyuştuğu, binanın üzerindeki kapı numarası ile adres veri tabanındaki kaydın aynı olup olmadığı tespit edilebiliyor. Uygulama, taşınmazlara ait her türlü bina yüksekliği, kat uzunluğu, imar durumu, cephe genişliği gibi çok çeşitli bilgiye anında ulaşabilme olanağı sağlıyor. Ruhsat verilmiş, ancak inşaatına henüz başlanmamış veya tamamlanmamış binalar tespit edilebilmesine de imkân veren bu uygulamayla, aynı zamanda tabela alanı yarı otomatik hesaplanabiliyor. Böylece her işyeri için ilan vergisi karşılaştırılması yapılarak kayıp ve kaçak tespiti otomatik olarak yapılabiliyor.

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2017