ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA "YENİ ATIK SU ARITMA TESİSİ PROJESİ" HAKKINDA BASKİ TARAFINDAN KAMUOYUNA BİLGİ VERİLDİ. Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclis Salonunda saat 19.00'da başlayan oturumda ilk olarak Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimize yapımı planlan Atık Su Arıtma Tesisi hakkında görüşlerini belirterek bu projenin Bandırma'nın uzun yıllar ihtiyaç duyduğu bir proje olduğunu, projenin hayata geçmesiyle birlikte kentimiz çevre sağlığına büyük katkı sunacağına inandığını söyledi. Başkan Tolga Tosun'un konuşmasının ardından BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Yeni Atık Su Arıtma Tesisi Projesi hakkında bilgi verdi. Günal, projenin Levent Mahallesi Livatya mevkiinde yer alacağını belirterek 24 ayda tamamlanacağını söyledi. Proje maliyetinin 30 milyon euro olduğunu belirten Baski Genel Müdürü İzzet Günal projenin %80'den fazlasının Avrupa Birliği fonlarının desteğiyle hayata geçirileceğini ifade etti. Baski Genel Müdürü İzzet Günal'ın sunumunun ardından Duayen Belediye Başkanı Sedat Pekel söz alarak geçmiş dönemlerde Bandırma Belediyesi tarafından Atık Su Arıtma Tesisi projesinin hayata geçirilmesi adına yaşanan süreçleri değerlendirerek bugün proje ile ilgili gelinen noktanın Bandırma için önemli olduğuna dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Tolga Tosun proje ile ilgili merak edilen noktalarda soru sormak ve fikir beyan etmek isteyen katılımcılara söz verdi. Baski Genel Müdürü İzzet Günal projeyle ilgili gelen soruları cevaplandırdı. Günal, projenin çevreye hiç bir olumsuz etkisinin olmayacağının altını çizdi.