SERKAN ÖZBEK “KÖY HEKİMİ” KİTABINI BAŞKAN TOLGA TOSUN’A ARMAĞAN ETTİ

SERKAN ÖZBEK “KÖY HEKİMİ” KİTABINI BAŞKAN TOLGA TOSUN’A ARMAĞAN ETTİ. Bandırmalı yazar Hatip Mehmet Hamdi Efendi’nin “Köy Hekimi” adlı romanını günümüz diline çevirerek okuyucuların hizmetine sunan Serkan ÖZBEK, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihat Demirci ile birlikte Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’u makamında ziyaret ederek kitabını armağan etti. Osmanlının son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarını konu alan çok sayıda kitabı bulunan Bandırmalı yazar Hatip Mehmet Hamdi Efendi’nin günümüzde pek bilinmediğini dile getiren Serkan Özbek, daha önce yayınlanan 4 kitabının da bu unutulmuşluktan nasibini aldığına dikkat çekti. Bu kitapların günümüz okuyucularına kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla “Köy Hekimi” adlı romanının Osmanlıca orijinal nüshasına ulaşıp, kitabı günümüz Türkçesine çevirdiğini belirten Serkan Özbek, Kültür Eğitim Vakfı tarafından yayınlanan kitabını Başkan Tolga Tosun’a armağan etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Özbek, yazarın bir diğer kitabı olan ve konusunun bir bölümü Manyas’ta geçen “Tımarhane” adlı kitabının da yakında yayınlanacağını belirtti. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bu anlamlı çalışması için Serkan Özbek’e teşekkür etti ve şunları söyledi: “Bandırma için önemli bir değer olan Mehmet Hamdi Efendi’nin unutulmuşluktan kurtarılarak edebiyat tarihimize kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür değerler, kültür ve sanatta farklı bir konumda bulunan Bandırma için çok daha özel bir önem taşımaktadır. Özel bir emek harcayarak “Köy hekimi” kitabını bizlerin hizmetine sunan Serkan Özbek’i kutluyorum. Son derece değerli ve güzel bir iş ortaya çıkmış. Ayrıca bu kitabın yayınlanmasını sağlayan Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı’na da teşekkür ediyorum. Bandırma Belediyesi olarak biz de bu konuda her türlü katkıyı sağlayacağız. Bandırma için, kültür ve sanat için yapılacak her güzel şeyde Bandırma Belediyesi mutlaka yer alacaktır.”