POLİS VE ZABITA EKİPLERİNDEN  FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Bandırma Belediyesi Zabıta ve Trafik Polis ekipleri tarafından İnönü Caddesinde yaya geçidi kullanımını daha bilinçli hale getirmek ve olası trafik kazaları en aza indirmek amacıyla farkındalık uygulaması yapıldı. Bandırma’da trafiğin en işlek olduğu caddelerden biri olan İnönü caddesinde yapılan yeni düzenlemeler sonrasında yaya geçidi kullanımı konusunda vatandaşların bilinçlenmesi için zabıta  ve polis ekiplerinin ve Amerikan Kültür Koleji personel ve öğrencileri  ile birlikte farkındalık çalışması gerçekleşti. Çalışmanın amacı trafikteki araç ve yayaların trafik ışıklarına ve yönlendirme levhalarına uymasını sağlayarak  daha huzurlu ve güvenli bir kent trafiği oluşturmak. Uygulama esnasında yaya geçidi kullanımına uygun davranmayan vatandaşlara yaya geçidi kullanımı hakkında bilgilendiren el broşürü verildi. Bandırma’da ulaşım güvenliğini sağlamak konusunda Bandırma Belediyesi Trafik Zabıta ekiplerine büyük görev düşmekte. Kent içindeki yönlendirme levhalarının uygulanması, yenilenmesi ve yaya geçidi çizim çalışmaları Bandırma Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte.