MUHTARLAR BELEDİYEMİZİN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIDA BULUŞTU

MUHTARLAR BELEDİYEMİZİN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIDA BULUŞTU 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kocabıyık ve Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Demir Hancı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Dernek başkanlarının günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmasının ardından tören sona erdi. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Bandırma Belediyesi 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tüm muhtarları Tatlısu Engelli Kampında bulunan Kafeteryadaki kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya Bandırma Kaymakam’ı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alpaslan Serel, Emniyet Müdürü Soner Duran, Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, Meclis Üyeleri ile Muhtarlar katıldı. Kahvaltıdan sonra konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Yaklaşık 2 buçuk yıldır beraber çalışıyoruz. Güzel bir birliktelik olduğunu düşünüyorum. Bandırmamızın hem kırsalında hem de merkezinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Toplamda 54 muhtarlığımıza hizmet eden bir Belediyeyiz. Muhtarlarımla sürekli iletişim halindeyiz. Muhtarlarıma sürekli söylediğim bir söz var; Olabildiğince Belediyemize gelerek beni, Başkan Yardımcılarımızı ve Daire Müdürlerimizi sıkıştırın. Mahallelerimizin eksiklerini sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Sizlerin bizleri doğru yönlendirmesi ile Mahallelerimizdeki eksiklikleri sırasıyla gidereceğiz. İmkanlar kısıtlı ihtiyaçlar sınırsız ancak Belediye olarak tüm mahallelerimize belirli bir program dahilinde hizmetlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Sizler bizlerin mesai ve ekip arkadaşlarımızsınız. Sizler bizi ne kadar iyi yönlendirirseniz bizler de o kadar organize şekilde iyi çalışırız. Belediye olarak her zaman muhtarlarımızın arkasındayız oradan oy geldi buradan oy gelmedi gibi bir düşünce içerisine girmeden Bandırma sevdalısı olarak tüm mahallelerimize eşit şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Tolga Tosun’dan sonra konuşma gerçekleştiren Kaymakam Engin Aksakal: “Böyle bir günde organizasyon düzenlediği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bandırmada göreve başlayalı 2 ay olmadı ancak böyle ortamlarda sizlerle daha iyi tanışma fırsatı buluyoruz. Vatandaşlarımız bir dertleri tasaları olduğunda ilk koştukları kişiler muhtarlıklarımızdır o yüzden çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirebilmemiz için muhtarlıklarımız çok önemli bir kurumdur. Muhtarlarımız bizlere vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını aktardıklarında bizler o sorunu çözebilmek için muhtarlarımızla birlikte hemen harekete geçiyoruz. Bandırmaya geldiğim günden bugüne muhtarlarımızla iletişim halindeyiz. Ben buradan tüm muhtarlarımız ve ailelerinin muhtarlar gününü kutluyorum” dedi. Organizasyon sonunda Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Meclis Üyeleri Muhtarlara günün anlam ve önemini belirten hediye takdiminde bulundular. Organizasyon hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.