MİLLİ MÜCADELE YOLCULUĞUNA İSMİNİ VEREN BANDIRMAMIZDA 19 MAYIS KUTLAMALARI BİR DİZİ TÖRENLE KUTLANDI   Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100’ncü yıl dönümünde Milli Mücadelenin simgesi Bandırma Vapuruna adına veren Bandırmada coşku ve gurur hakimdi.   Bandırma 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sabah Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle başladı. Törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü Atatürk Anıtına resmi çelengi sundu. Törene Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, 17 Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan Serel, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Çeşitli spor, dans ve halkoyun gösterilerinin ardından törenin gündüz bölümü 911 Arama kurtarma Derneği’nin sergilediği gösteri ile sona erdi.   Resmi törenin ardından Sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtına çelenk koyması ile devam eden programa katılarak konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun: “Bu bayram 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan ve 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızın başlangıç adımıdır. Atatürk inancını kaybetme durumuna gelmiş ulusumuzu ayağa kaldırmış, kurtuluş inancını yeniden canlandırmış, tüm Dünya’nın hayranlığını kazanan ileri görüşlülüğü ile ulusumuza zaferi özgürlüğü kazandırmıştır” dedi.