KENTİMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97. YIL DÖNÜMÜ BİR DİZİ TÖRENLE KUTLANDI   Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kentimizde törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki törenlere; İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, gaziler, dernekler, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun: “Kurtuluş savaşımızın 100. yılındayız. 19 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal’i yüreğindeki hürriyet ateşi, ruhundaki kararlılık ve cesaretiyle, Samsun’a ulaştıran vapurun adında biz varız. Tam 97 yıl önce bugün, 17 Eylül 1922’de, Yarbay Vecihibey komutasındaki kahramanlar, kalan son palikarya kırıntılarını da, aşığı olduğumuz bu kentten, Bandırma Ayyıldız tepeden denize dökmüştür. Ayyıldız Tepede kahramanca savaşan, düşmana son kurşunu sıkan ve şehit olan, başta Yarbay Vecihi Bey olmak üzere 80 şehidimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bandırmamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını tüm içtenliğimle kutluyorum” dedi.   Cumhuriyet Meydanındaki törenler, Bandırma Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirler ile sona erdi.   Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından saat 11.30’da, Ayyıldız Tepe anıtında; Kurtuluş Mücadelesinde canlarını veren aziz şehitlerimiz için askeri manga saygı atışı yaptı. Kuran-ı Kerim okunmasının sonrasında vatandaşlara pilav ve ayran ikramı ile törenler sona erdi.