KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA DR. MURAT ERGÖZ SEÇİLDİ

KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA DR. MURAT ERGÖZ SEÇİLDİ Bandırma Kent Konseyi’nin 8 Temmuz’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 3 turlu seçimin kazananı Dr. Murat Ergöz oldu. Bandırma Kent Konseyi’nin Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Kent Konseyi Genel Kurulunda konuşarak, her adayın çok değerli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun: “Bandırma Kent Konseyimizin olağan seçimli genel kuruluna hepiniz hoşgeldiniz. Görüyorum ki Kent Konseyi başkanlığı yapabilecek birbirinden kıymetli ve gerekli bilgi donanıma sahip 4 adayımız var. Adaylarımızın seçim çalışmalarına baktığımızda yerel seçim havasında geçen kampanya dönemine tanıklık ettik. Hangi adayımız kazanırsa kazansın Belediyemizle iş birliği içerisinde kentimize hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bandırmamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Divan ADD Başkanı Serdar Polat, Katip Üyeleri Gönül Karabulut ve THK Başkanı Varol Memişler’den oluştu. Başkanlık için Necdet Mancılık, Nermin Mutlu, Mustafa Gürsoy ve Dr. Murat Ergöz yarıştı. Yürütme kurulu için çarşaf liste olarak 18 kişi seçilmek için ter döktü. İlk tur oylamada delegeler hem başkan adayı hem de yürütme kurulu için iki sandıkta oy kullandı. İlk Tur sonuçlarına göre Murat Ergöz 73, Nermin Mutlu 36, Necdet Mancılık 28 ve Mustafa Gürsoy 5 oy alabildi. Yönetmelik gereği ilk turda herhangi bir aday oyların üçte ikisini alamadığı için ikinci tura geçildi. İkinci turda delegeler sadece başkan adaylığı için oy kullandı. 2. Tur seçimlerine göre Murat Ergöz 73 olan oyunu korurken, Nermin Mutlu 26, Necdet Mancılık 19 ve Mustafa Gürsoy ise 1  oy aldı. Yönetmeliğe göre ikinci turda en çok oy alan Murat Ergöz ve Nermin Mutlu üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda Murat Ergöz 76 oy, Nermin Mutlu 29 oy aldı. Bu sonuçlara göre Murat Ergöz 2 yıllık Kent Konseyi Başkanlı görevine seçilmiş oldu. Yürütme Kurulu Listesi; Belgin Şentürk, Deniz Taylan, Kadri Cihan, Levent Balkış, Turgay Menek, Barış Tütüncü’den oluştu.