KARMA KOMİSYON İŞGALLER GÜNDEMİYLE TOPLANDI

KARMA KOMİSYON İŞGALLER GÜNDEMİYLE TOPLANDI İmar Komisyonu ve İnceleme-Araştırma Komisyonu üyelerinin yer aldığı karma komisyon işgaller ve kapatmalar gündemiyle toplandı. Toplantıya Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun başkanlık etti. Bandırma Belediyesi Haziran ayı meclis oturumunda gündem maddesi olarak ele alınan ve ardından karma komisyona havale edilen işgallerle ilgili olarak toplanan karma komisyon, kent merkezi ile vatandaşlarımızın daha yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklardaki açık ve kapalı işgallerle ilgili görüş ve değerlendirmelerde bulundu. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve talepler doğrultusunda yapılan denetimlerle ilgili hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantıda komisyon üyelerince işgallerin yerinde incelenmesine karar verildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, işgaller konusu uzun süredir vatandaşlardan kendilerine şikayet konusu olarak geldiğini ve bu nedenle de Belediye ekiplerince gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Başkan Tosun: “İşgaller konusu vatandaşlarımızdan bizlere gelen taleplerin başında yer alıyor. Stratejik Plan çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz anketlerde de vatandaş taleplerinde üst sıralarda yer alıyor. Bizler de bundan yola çıkarak ilk önce konuyu Haziran meclisinin gündemine getirdik ve Belediye Meclisimiz de konunun karma komisyonda görüşülmesine karar verdi. Bu süre zarfında Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler de kentimizin birçok noktasında işgaliye denetimlerini yerine getirdi. Karma komisyonun bugünkü toplantısında da  açık ve kapalı işgallerle ilgili şikayetler ve ekiplerimizin denetimlerdeki raporları ele alındı” dedi. İlerleyen günlerde Karma Komsiyon Üyelerince yerinde tespit çalışmalarının da yapılacağını belirten Başkan Tosun, amaçlarının daha huzurlu ve daha yaşanılabilir bir şehir olduğunu ve bu nedenle de vatandaşlarımızın rahat ve özgür hareket alanlarının kısıtlanmasının önüne geçeceklerini söyledi.