KAMUOYUNA AÇIKLAMA

KAMUOYUNA AÇIKLAMA   Bilindiği üzere Mehmetçik Caddesi üzerinde devam eden inşaatın hafriyat faaliyetler sırasında istenmeyen bir merdiven göçmesi olayı meydana gelmiştir.   İlçemiz Paşabayır mahallesi Mehmet Akif Ersoy caddesi ile Mehmetçik caddesine cepheli 27 ada, 40 parseldeki taşınmaza Belediyemizce 07.08.2020 tarihinde belediyemiz mülkiyetindeki tescilli sivil mimarlık örneği otel gabarisini Mehmet Akif Ersoy caddesinde asmayacak şekilde, Mehmetçik Caddesinden 6 kat görünümlü üç kademeli Balıkesir Koruma Kurulu onaylı yapı ruhsatı verilmiştir.    Bölgenin Önlemli Alan olması ve yüksek kot farkından dolayı nedeniyle, ruhsat aşamasında inşaat projesi derin kazı sırasında çevre yol ve yapılara zarar vermeden kazı yapılabilmesi için iksa projesi hazırlatılmıştır. Proje keson kuyu temel teşkil edilip üst kottaki Mehmetçik caddesine doğru beton ankrajlar yapılmasını kapsamaktadır. Daha fazla güvenlik önlemi almak adına geniş çaplı çapraz borular plakalar ile perdelere bağlanmıştır. Bütün bu önlemlerin alınmasıyla beraber inşaatın belli bir kısmının temeli dökülmüştür. Sonraki temel kazısı sırasında yan binaya bitişik olan merdivende göçme meydana gelmiştir. Söz konusu merdiven yaya kullanımına kapatılmış olması nedeniyle bu olayda can ve mal kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Mehmetçik caddesi yönünde güvenlik amaçlı geoteknik önlemler alınmış olup, yapı denetim, şantiye şefi ve iş güvenliği firması kontrolünde gerekli güvenlik önlemleri alınarak inşai faaliyetlere devam edilmekte olup, tedbir amaçlı kapatılan Mehmetçik Caddesi iki kat bodrum betonarme imalatının tamamlanması sonrasında trafiğe açılacak olup, iş güvenliği önlemlerinin ivedilikle alınıp yeniden merdivenin yapımına başlanacaktır.