EĞİTİM DESTEK EVİ BAŞARIYA DOYMUYO

Eğitim Destek Evi başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hizmete girdiği tarihten bu yana eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle tecrübeli ve donanımlı kadrolarıyla faaliyet gösteren Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi bu yılda LGS’de (Liselere Giriş Sınavı) oldukça yükse bir başarı elde ederek gururumuz olmayı sürdürdü. Sınav sonuçlarının gelmesiyle birlikte yapılan tercihlerin ardından 8.sınıf olarak eğitim alan 98 öğrencinin 95’i çeşitli okullara yerleşme başarısı göstererek oldukça yüksek oran yakalanmış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Proje Okul olarak tanımladığı okullardan; Bandırma EnerjiSA Fen Lisesi’ne 9 Öğrenci, Eskişehir Fen Lisesi 1 Öğrenci, Tunceli Fen Lisesi’ne ise yine 1 öğrenci olmak üzere toplam 11 öğrenci Fen Liselerini kazanmış oldu. Bakanlığın yine Proje Okul olarak tanımladığı nitelikli okullardan Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ne ilk tercihte 7 öğrenci ve Ali Öztaylan İmam Hatip Lisesi’ne de 4 öğrenci kazanma başarısı gösterdi. Bununla birlikte Bandırma Merkez, çevre il ve ilçelerde yer alan Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Liseler ile birlikte Sağlık Meslek Liselerine toplam 73 öğrencimiz yerleşme başarısı gösterdi. Öte yandan Eğitim Destek Evi’nin eğitim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinin başında gelen eğitim alanındaki bu çalışmanın sonuçlarıyla gurur duyduklarını belirterek bu başarı deneyimli ve özveriyle çalışan öğretmen ve idareci arkadaşlarımızın başarısı olduğunu söyledi. Onur: “Eğitim Destek Evi, Bandırma Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projesidir. Bu projenin önemi eğitimde fırsat eşitliği sağlamasıdır. Özellikle gelir düzeyi belirli bir seviyede olan ailelerimizin evlatlarına bu imkanı sağlıyoruz. Bilindiği gibi 7. Ve 8. Sınıf öğrencilerimiz LGS’ye hazırlık süreçlerinde deneyimli öğretmen kadrolarımızla en iyi şekilde hazırlanıyorlar. Ayrıca buradaki öğrencilerimize gerekli araç-gereç, kırtasiye ve eğitim-kitap setlerini de temin ediyoruz. Bu çok önemli bir hizmet. Çocuklarımızın özellikle kız çocuklarımızın okuması, iyi yerlere gelmesi ülkemizin geleceği açısından çok önemli gördüğümüz bir süreç. Bu süreçte de son yapılan LGS’de yüksek puanlar alarak güzel okullar kazanan öğrencilerimizi kutluyorum. Bandırma Belediyesi olarak Eğitim Destek Evi çalışmalarımız ilerleyen süreçte daha da iyi koşullarla devam edecek” dedi.