ÇANAKKALE TURLARINDA BU HAFTA AYYILDIZ MAHALLESİ KONUĞUMUZ OLDU

ÇANAKKALE TURLARINDA BU HAFTA AYYILDIZ MAHALLESİ KONUĞUMUZ OLDU Ülkemizin tarihi, kültürel ve doğa güzellikleriyle tanınmış illerinin kentimizdeki vatandaşlarımız tarafından daha yakından tanınması amacıyla düzenlenen Kültür Turları kapsamında Ayyıldız Mahallesi sakinleri Türk Ulusunun tarihe canlarını ortaya koyarak yön verdiği bir destanın yazıldığı Çanakkale topraklarını ziyaret etti. Dünya tarihinde Kahramanlık Destanı olarak yerini alan Çanakkale Zaferinin yaşandığı toprakların daha yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen tur kapsamında ilk olarak Kahraman Seyit Onbaşının savaşın kaderini değiştirdiği Mecidiye Tabyası ziyaret edildi. Savaşın ruh halini yansıtan Alçıtepe Köyünde bulunan Hastane Müzesi ziyaretinden sonra, Şehitler Abide ve Büyük Şehitlik ziyaret edildi. Tur, Ertuğrul Koyunda bulunan Yayha Çavuş Șehitliği ve Kuzey Cephesinde bulunan Arıburnu (Anzak koyunun) Panoromik olarak görülmesi ile devam etti. Son olarak 57. Alay Şehitliği’nin ziyaret edildiği gezide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasıyla tarihin akışının değiştiği yer olan Conk Bayırı’nda son buldu. Tarihi topraklarımızda yaşanan kahramanlık hikayesinin, profesyonel tur rehberi aracılığı ile tura katılan vatandaşlarımızla paylaşıldığı gezide duygu dolu anlar yaşandı. Tura katılan mahalle sakinleri verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Bandırma Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’a çok teşekkür ettiler.