“BUGÜN, GÖK GÖZLÜ GÜNEŞ SAÇLI BAŞKOMUTANIMIZIN EMRİYLE, KOCATEPE’DEN DOĞAN GÜNEŞİ AKDENİZ’E GÖTÜRDÜĞÜMÜZ GÜNDÜR”

Geri Dön

“BUGÜN, GÖK GÖZLÜ GÜNEŞ SAÇLI BAŞKOMUTANIMIZIN EMRİYLE, KOCATEPE’DEN DOĞAN GÜNEŞİ AKDENİZ’E GÖTÜRDÜĞÜMÜZ GÜNDÜR”

100. YILINDA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

100 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki kahraman ordumuz ve fedakâr milletimiz yek vücut olmuş, emperyalizme karşı başlatılan Kurtuluş Savaşımız büyük bir zaferle sonuçlanmıştı. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Bandırma’da da 30 Ağustos Zafer Bayramımız büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanında sabah 09:30’da başlayan resmi törenler, 6. Ana Jet Üs Komutanlığındaki Sancağımızın açılışı ve selamlama ile başladı. Hemen ardından Bandırma Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Bandırma Belediyesi tarafından Büyük Ata’ya çelenk sunuldu.

Barış Manço KM karşısında kurulan locada şehir protokolünün ve 7’den 70’e Bandırmalı hemşerilerimizin ellerinde bayraklarla tüm cadde boyunca coşkuyla izledikleri resmi geçit töreni; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un törene katılan askeri birlikler, Emniyet personeli, kurumlar, kuruluşlar ve Bandırmalıları selamlamaları ile başladı.

Okunan telgrafların ardından Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, günün anlam ve değerine uygun ve halkımız tarafından uzun uzun alkışlanan, şiirsel bir konuşma yaptı.  

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, 6. Ana Jet Üssü Uçaksavar Komutanlığında görev yapan er ve erbaşlar zeybek gösterisiyle harmandalı oynadılar.

6. Ana Jet Üs Komutanlığında kahraman askerlerimizin can pahasına korumaya ant içtikleri sancağımız, şanlı bayrağımız ve şehri temsil eden flamaların bir arada yaptıkları selamlama yürüyüşü ile devam eden geçit töreninde sırasıyla; 6. Ana Jet Üs Komutanlığı emrinde bulunan Mehmetçiklerimiz, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki polislerimiz, Bandırma Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli araçları ile birlikte protokolü ve halkı selamladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bir sonraki etkinlik Bandırma Kaymakamlığında yapıldı. Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun’un da katıldığı etkinlikte, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına resmi kurum ve kuruluşların amirlerinin, STK yönetimlerinin, gazilerimizin ve halkımızın tebriklerini kabul etti.

100. yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı gün boyu farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.