BELEDİYE BAŞKANI TOLGA TOSUN’DAN GAZETECİLERE MESAJ VAR

Geri Dön

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, basın camiasının mevcut başlıca sorunları ile ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, mesajında özgür basının gerekliliğini işaret ederken, diğer taraftan da yerel basın ve medya kuruluşlarının daha da derinden hissettiği ekonomik sorunları gündeme getirdi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Halkın gerçek ses ve iradesinin özgürce yansıtılabilmesi noktasında basının ve özellikle yerel basının önemi çok büyüktür. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, basın ve medyayı Cumhuriyetimizin etrafında çelikten bir düşünce kalesi olarak tanımlamış, dile getirdiği bu tanımın ise tam ve geniş basın hürriyetiyle mümkün olabileceğini birçok konuşmasında kaydetmiş, özellikle altını çizmiştir.

Gazeteciler haberlerini özgürce, tarafsızca ve samimiyetle yazabilmelilerdir. Bu sorumluluğa sahip gazetecilerimiz toplumumuzun bilinçlenmesine, gelişmesine ve demokrasiye önemli katkı sağlamaktadır. Yerel yönetimler için de basının yeri oldukça önemlidir. Yerel basınımız, yerel yönetim ile kentte yaşayanlar arasında kuvvetli bir iletişim kanalı oluşturmakta, kent hayatına doğrudan katkı sunmaktadır.

Toplumumuz açısından böylesine önemli rollere sahip basın mensuplarımız ne yazık ki son dönemde mevcut ekonomik koşullarla mücadele etmektedirler. Özellikle yerel basın ve medya kuruluşlarımız ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan dolayı zor günler geçirmektedir. Reklam gelirleriyle ayakta durmaya çalışan yerel gazeteler, bu süreçten en çok etkilenen kuruluşların başında gelmektedir.

Büyük bir fedakârlık örneği göstererek günün her saati, her yerde ve her koşulda bizlere doğru haberleri ulaştırabilmek için çalışan basın mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, daha özgür, daha demokratik ve maddi-manevi daha iyi koşullar altında çalışabilecekleri aydınlık yarınlar diliyorum.

Bu vesileyle aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarımızı ve basın şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm basın camiamızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyorum.”