BELEDİYE BAŞKANI AV.TOLGA TOSUN’UN “24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI… Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bu görevi ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getiren basınımız, haber alma ve öğrenme hakkının layıkıyla kullanılmasına da hizmet etmektedir. Bu açıdan Basın özgürlüğünü gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasını ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Basının özgürce ve hiçbir siyasi baskı altında kalmadan sorumluluklarını yerine getirmesi, ülkemize çağdaş anlamda bir demokrasinin yerleşmesi için öncelikli koşullardandır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin müşterek sesidir” veciz ifadeleriyle basınımızın bu önemli misyonunu en güzel şekilde belirtmişlerdir. Bu düşüncelerle, Basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümünde; tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyorum.