BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN'UN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BÜTÜN ENGELLERİ SEVGİYLE AŞACAĞIZ Kimse dünyaya cinsiyet, soy, coğrafya veya fiziksel özelliklerini seçerek gelmez. Ama herkes iyi insan, sorumlu ve saygın birey olmayı seçebilir. Dünyamızda artan şiddet ve acıların temelinde birbirimizi anlamamak, empati kuramamak var. Maalesef haksızlıklara uğramış insanların çığlıklarını ancak bizler de haksızlığa uğradığımızda fark ediyoruz. Uygar insan başkalarının da acılarını sahiplenebilen, destek olabilen, en azından o sesin daha güçlü duyulması için çaba gösteren insandır. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hepimiz o farkındalık yaratan cümleyi ezbere biliyoruz: “Bizler ya engelliyiz ya engelli yakınıyız veya engelli adayıyız”. Ama artık bunu bilmek yeterli değil. Vakit, bildiğimizi pratik hayata, eyleme geçirme vaktidir. Hiç kimse engelli olmayı, engelli yakını olmayı seçmedi, seçmez. Hayatın gündelik rutini zaten zorken engelli insanlar için çok daha zor. Şartlar iyileştirildiğinde, sevgi temelli iş birlikleriyle; engelli insanlar da üretimde, toplumsal hayatın gelişmesinde önemli roller alıyorlar. Dünyanın en zeki insanı kabul edilen fizikçi Einstein otizmli, dünyanın en iyi müzik dehalarından Beethoven işitme engellidir. Cumhuriyet Halk Partili ve büyük bir destekle Avcılar Belediye Başkanı seçilen Avukat Turan Hançerli, 1993’te geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybetmiş ama asla yılmamış ve başarmış bir engellidir. Yaşadıklarına rağmen mücadelelerinde yılmayan, ışık ve umut saçan engelliler hepimizin ilham kaynağıdır. Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümünde hükümetin, belediyelerin çabalarının yanı sıra toplumsal sorumluluklarımız da var. Engelliler yük değildir, bulaşıcı hastalık değildir. Engelli olmak korkulacak veya utanılacak bir durum da değildir. Bizler Bandırma Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın evlerinde ve hatta odalarında hapis yaşamayıp, hayatın ve üretimin içinde yer almalarını, mutlu ve keyifli yaşamalarını istiyoruz. Bunun için de gereken tüm desteği ve yardımı sağlıyoruz. Daha güzel bir Bandırma, daha güzel bir Türkiye ve dünya mümkün. Başarabiliriz. Gelin hep birlikte bütün engelleri kaldıralım. Unutmayın; en büyük engel sevgisizliktir. Bu düşüncelerle, Bandırma Belediye Başkanı olarak, ülkemiz ve dünyada tüm engellerin aşılmasını yürekten diliyorum. Engelleri yıkarak hayatın ve emeğin içinde yer alan, engel tanımayan kardeşlerimi, ailelerini en içten saygıyla, sevgiyle kucaklıyorum.