BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI   Öğretmenlik sadece bir meslek değildir! Bir adanmışlık hikayesi, mücadele ve azmin hayat bulmuş halidir. Hayatın tüm olumsuzluklarına rağmen pozitif olmayı, her an yeni şeyler öğrenmeye açık olmayı öğütleyen öğretmenler; çağdaş toplumların inşa edilmesinde en önemli emekçilerdir.   Bugün 24 Kasım… 1928 yılında Bakanlar Kurulu tarafından, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e; “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği” unvanı verilişinin yıl dönümü. Her yıl bugünü ülkemizde “öğretmenler günü” olarak kutluyoruz. Hiç olmadı bugün onların sesinin daha net duyulmasını umuyoruz. Eğitim sistemimizdeki hatalara rağmen çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmeye çalışan, Atatürk Cumhuriyetinin önemini kavramış, çağdaş ve ilerici öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Karanlığın elinde piyon olanlara rağmen gelecek neslimizi bilimin ışığında aydınlatan tüm öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz.     Yüce Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır”. Milletimize; esir değil özgür olmayı, hakimiyetin yalnızca milletimizde olduğunu, bir arada ve bütün olduğumuzda çağın en büyük devrimlerini gerçekleştirebileceğimizi öğreten, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ahirete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak genç nesli eğiten, öğreten sevgili öğretmenlerimizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.