BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN’UN “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI…

Laik Türkiye Cumhuriyetimizin temel kurumlarından başında gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte 23 Nisan 1920’de açılışını gerçekleştirdiği, Laik ve demokratik rejimimizin temel kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Ulusunun sahip olduğu özgürlükçü ve devrimci nitelikleriyle açıldığı günden bu yana her dönem tarihsel sorumluluk üstlenmiştir. Türk Ulusu için böylesine büyük bir öneme sahip olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, böylece çocuklara verdiği önemi göstermiş ve Türk Ulusunun geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Ve siz sevgili çocuklar, sizler ülkemizin aydınlık yarınlarısınız… 101 Yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran ve bugünü sizlere bayram olarak armağan eden Atatürk, sizleri çok seviyordu. Sizler de eminim ki çok çalışacak, yarınların büyükleri olarak, Cumhuriyete ve ülkemize sahip çıkacaksınız. Böylelikle sizler de Atatürk’e olan sevginizi göstermiş olacaksınız. Bandırma Belediyesi olarak tüm desteğimizle, daima yanınızda olacağız.    “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran, demokrasi ve aydınlanma yolunu açan; Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.