BANDIRMA’DA EMEKLER BİRER NİTELİKLİ YAPIYA DÖNÜŞÜYOR

Geri Dön

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un insan odaklı sosyal projelerinden biri olan Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi açıldı.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi ve kadınların iş hayatına entegre olabilmeleri amacıyla, Bandırma Belediyesi Başkanı Av. Tolga Tosun’un seçim vaatleri arasında gösterdiği ve özellikle altını çizdiği gündüz bakım evleri projelerinden biri olan Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi’nin açılışı gerçekleştirildi. Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi fiziki alt yapısı, eğitim modeli ve öğretmen kadrosuyla günümüz standartlarının üzerinde bir eğitim-öğretime olanak tanıyacak. Aynı standartlara sahip bir diğer gündüz bakımevi olan, 600 Evler Gündüz Bakımevi’nin açılışı da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ev sahipliğinde yapılan, Levent Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi’nin açılış programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, siyasi parti başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ilk konuşmasını CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı yaptı. Söz konusu gündüz bakım evleri projelerini çok önemsediklerini vurgulayan Sarı, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapılan bu yatırım çok önemli. Biz evlatlarımıza sahip çıkarsak aydınlık ve çağdaş Türkiye hayalini hep birlikte gerçekleştirebiliriz. Elimizdeki bütün kaynakları ve imkanları evlatlarımız için harcamak bizim boynumuzun borcudur. Bu sebeple Belediye Başkanımız Sayın Tolga Tosun’a çok teşekkür ediyorum. Atatürkçü, çağdaş ve aydınlığın sembolü olan Bandırma’nın gelişimine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum,” dedi.

Daha sonra, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konuşması gerçekleştirdi. “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının her zaman bölgesine hizmet etmek, ayrımcılığı ihtiyacı olandan yana kullanmak mecburiyetinde olduğunu vurgular,” diye sözlerine başlayan Akın, “Bizim bütün belediye başkanlarımız, hepsi büyük bir çalışma içerisindeler. Tabi ki belediye başkanlarımız derken Millet İttifakı’nın bütün belediye başkanlarından söz ediyorum. Bugün evlatlarımızın geleceğine ışık tutacak güzel bir hizmetle karşı karşıyayız. Bu hizmetlerin artması ve büyümesi gerekiyor. Çünkü Balıkesirliler ve Bandırmalılar en iyisine layık.

En iyisini de yapmak için mücadele eden yıldız gibi bir Tolga Başkanınız var. Birlik ve beraberlik içinde çalışıyor, mücadele ediyor ve oylarımızı da yükseltiyor. Bugün Millet İttifakı’nın diğer partilere mensup belediye başkanlarını da aramızda görüyorum. İşte bu birlik ve beraberlik çok önemli. Vatandaşımızı refaha kavuşturacak olan budur. Az kaldı, inşallah hep birlikte bunu başaracağız,” dedi.

“Buradan hemşehrilerime önemli bir mesaj vermek istiyorum,” sözleriyle konuşmasına devam eden Akın, “Vatandaşımızın büyük bir geçim derdi var. Şu an büyük sıkıntılarla beraberiz. Özgürlükte ve demokraside büyük sıkıntı var. Yasaklar ve yoksulluk hepsi bir arada. Lütfen bunu unutmayın. İktidara gelenler yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz dediler, şu an da yoksulluğun, yolsuzlukların ve yasakların tam merkezi oldular. İşte bunu bitireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi inşa edeceğiz,” ifadesinde bulundu.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Söz Verdiğimiz Gibi.”

Kurdele kesiminden önce son konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, gerçekleştirdi. “Söz verdiğimiz gibi,” ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “200 binlik Bandırma’ya söz vermiştik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimlerine vermiş olduğu bir talimat var. Genel Başkanımız, “Bütün alt ve orta gelir grubu mahallelerimizin hepsinde gündüz bakımevi açacaksınız,” diyor. Bunun bir sebebi var. Annelerimiz çocuklarını belediyelerin güvenli kollarına emanet edecekle ve kendileri aile ekonomilerine katkı sağlamak için iş hayatında istihdam edecekler. Bu okullarda Atatürkçü, çağdaş, sevgi dolu, doğa ve canlı dostu çocuklar yetiştireceğiz. Bu okullarda kadın öğretmenler istihdam edeceğiz, kadınlarımıza sahip çıkacağız,” dedi.

“Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevimizde 2-6 yaş arası 80 ana kuzusu evladımız ve 18 öğretmenimiz var,” diye sözlerine devam eden Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi’nde 2 senedir sorunsuz bir şekilde eğitim-öğretime devam edildiğini kaydetti. Bir diğer gündüz bakımevinin de 600 Evler Mahallesi’nde hizmet verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, 600 Evler Gündüz Mahallesi Gündüz Bakımevi’nde 160 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Eğitim Destek Evi’nde ise 1000 öğrencinin eğitim-öğretim aldığını ve 67 öğretmenin istihdam edildiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bundan sonraki her ay bir açılış yapmaya söz verdik. Bu açılışları yapıyor ve ciddi istihdam sağlıyoruz,” dedi.

Bandırma Belediyesine ait gündüz bakım evleri ile Eğitim Destek Evi’nin milli eğitimden onaylı şekilde faaliyet gösterdiğini söyleyen Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Binalarımızın fiziki yapısı müfredat tarafından resmi şekilde onaylanmıştır. Göreve geldiğimizden beri eğitimle ilgili çok güzel işler yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 198 kişilik öğrenci yurdumuzun da açılışını gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki süreçte her ay bir açılışımız olacak. Yine önümüzdeki günlerde yaptığımız taziye evlerinin de açılışlarını gerçekleştireceğiz,” dedi.

“Levent Mahallesi’ni seviyorum” vurgusuyla konuşmasına devam eden Bandırma Belediye Av. Tolga Tosun, “Levent Mahallesi için insanların nefes alabileceği yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. 4 dönüm arazi üzerine yürüyüş yolu ve dinlenme alanlarını kapsayan yeşil alan yarattık. Levent Mahallemiz için ayrıca çok güzel bir seyir terası da yaptık. Seyir Terasımızda 10 metre yüksekliğindeki anıtımız var. Özellikle deniz yoluyla Bandırmamıza gelen misafirlerimizin de hemen dikkatini çekecek konuma yerleştirdik. Paşabayır Mahallesi’nde yaptığımız seyir terasında da 10 metrelik bir Atatürk heykeli misafirlerimiz karşılayacak,” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırma’nın dokunmadığımız mahallesi ve insanı kalmadı,” diyerek diyebiliriz,” diye konuşarak, çeşitli sosyal sorumluluk projelerini de gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Balıkesir’in en büyük projelerinden birini hayata geçirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Malta Deresi Projesini 100 bin metrekare alan üzerinde, Bandırma Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yaptıklarını ve açılışını önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi’nin açılışı kurdele kesimi ile alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi. Daha sonra okul gezildi ve öğrencilerle bir araya gelindi. Renkli ve samimi anların yaşandığı açılış programı günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Levent Mahallesi’nde hizmete açılan Zübeyde Hanım Gündüz Bakımevi’nde eğitim-öğretim gören çocuklar İngilizce, Fransızca gibi farklı dillerin alt yapısını erken yaşta alırken satranç, çocuk yogası ve robotik kodlama gibi derslerle hem eğlenceli hem de mantıksal gelişimlerine katkı sunan aktiviteler gerçekleştirebilecekler. Bilim ve Teknoloji, Yeni Nesil Meslekler, Kozmik Yaşam, Çok Dillilik, Çocuk Edebiyatı, Müzik ve Çocuk gibi birçok farklı dersler alan çocuklar, kültür ve sanatla tanışırken bilim ve teknolojiden de geri kalmamış olacaklar.