BANDIRMA’DA SIFIR ATIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BANDIRMA’DA SIFIR ATIK EĞİTİMLERİ BAŞLADI   Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentimizdeki okullarda Sıfır Atık Eğitimleri başladı.   2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda duyarlılığı arttırmak, atıkların kaynağında ayrıştırılmasındaki önemi vurgulamak, sıfır atık projesinin önemi ve gerekliliğini benimsetmek amacıyla, kentimizdeki eğitim kurumlarından Edincik İlkokulu, 17 Eylül İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulundaki toplam 600 öğrenciye sıfır atık eğitimi verildi.   Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerince gerçekleşen eğitim programı sonrasında çocuklara sıfır atık ile ilgili çeşitli hediyeler verilerek akılda kalıcılık amaçlanıyor. Ayrıca çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve bu farkındalığın öğrencilere verilen eğitim sonrası ailelerine de ulaşabilmesi adına çocuklara çeşitli bilgilendirici broşürler dağıtıldı.   Sıfır atık uygulamaları kapsamında; çevre kirliliğinin önlenmesi, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, israfın önlenerek atık oluşumunun minimize edilmesi ve çevremizin korunmasına yönelik eğitim faaliyetleri yıl boyunca okullarda devam edecek.