BANDIRMA’DA 23 NİSAN COŞKUSU

BANDIRMA’DA 23 NİSAN COŞKUSU 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Hemen ardından Barış Manço Kültür Merkezine geçilerek çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarının takdim edilmesi ile devam etti. Resmi tören sonrası Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer sivil toplum örgütleri tarafından alternatif çelenk sunma töreni düzenlendi. Törenden sonra Cumhuriyet Meydanında ADD tarafından düzenlenen çocuk gösterileri programına geçildi. Çocuk gösterileri başlamadan önce konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun: “Geleceğimizin umudu, sevgi dolu yürekleriyle neşe ve mutluluk kaynağımız sevgili çocuklar, bugün hep birlikte özel bir günü mutlu bir bayramı kutluyoruz. Ulusal egemenliğin temsil yeri olan TBMM’NİN açılışının 99. Yıl coşkusunu yaşıyoruz. Ülkemizi ele geçirmek isteyen düşmanlara karşı Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın en önemli adımlarından biri Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıdır. Devletimizin kurucusu Büyük Atatürk’de çocukları çok seviyordu. İşte bunun için 23 Nisan’da kutlanan bayramı siz çocuklara armağan etti. Dünyada kendi adına bayram kutlayan tek ulusun çocukları sizler çok şanslısınız. Cumhuriyetimizin korunması ve yaşatılması ülkemizin her alanda gelişmesine öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur. Hepinizin ışıl ışıl gözlerinde bu inancı ve coşkuyu görüyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi. Son olarak Belediye Başkanı Tolga Tosun saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanında kurulan sahnede Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerine katıldı.