BANDIRMA SON KURŞUN ANITI PROJESİ ŞEKİLLENİYOR

BANDIRMA SON KURŞUN ANITI PROJESİ ŞEKİLLENİYOR Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Temsilcisi İbrahim Koman, AKP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Son Kurşun Platformu üyeleri; Belediye Meclis Üyesi Harun Algül, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bandırma Temsilcisi Ecevit Karakoyun, Gazeteci Engin Arıcan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’u ziyaret ederek Son Kurşun Anıtı’nda gerçekleştirilmesi planlanan proje ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Geçtiğimiz yıl, kentteki birçok isim ve kuruluş “Son Kurşun Platformu” adı altında bir araya gelmiş ve hazırladıkları projeyi Bandırma Belediyesi vasıtasıyla kamuoyuna sunmuşlardı. Projede; idari bina, kafeterya, kent müzesinin yanı sıra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşına giden yolda verdiği tüm mücadelenin anlatıldığı; 3D arttırılmış gerçeklik uygulaması da yer alıyordu. Bu proje ile; 1974 yılında yapılan Bandırma Son Kurşun Anıtı’nın eksiklerinin tamamlanması, ulusal çapta tanıtılması, Bandırma’ya tarih ve kültür turizmi amaçlı ziyaretlerin sağlanması hedefleniyor.