BANDIRMA BELEDİYESİ AFET ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Geri Dön

Bandırma Belediyesi, bütün dinamikleriyle depreme hazır bir kent hazırlamak için düğmeye bastı. Konu ile ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıda izlenecek yol haritası çizildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkemizdeki kentlerin depremlere ne ölçüde hazır olduğu bir kez daha tartışılmaya başlandı. Gündeme gelen konu kapsamında hiç vakit kaybetmeden harekete geçen Bandırma Belediyesi, deprem afeti için hazır ve bilinçli bir kent oluşturmak adına ilk adımı attı.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konu ile ilgili izlenecek yol haritası belirlendi. Toplantıda; Mimarlar Odası Bandırma Temsilcisi Mehmet Ali Ozar, İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Gürkan İlgin, Harita Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi ve Belediye Meclis Üyesi Mesut Özdemir, Elektrik Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Mutlu Onganar, Makine Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Gürbüz Gözcüler, Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selamettin Karaca, Bandırma Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri Adil Levent Coşkun, Onur Çon, Yusuf Ziya Çelikoğlu, Bandırma Belediyesi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Üyesi Fatma Salı Karabacakoğlu yer aldı.

Toplantıda deprem afeti ile ilgili eğitim çalışmalarına ivedilikle başlanacağı belirtildi. Bandırma’nın depremselliği ile ilgili raporların oluşturulacağı kaydedilen toplantıda afet öncesi alınacak önlemlerin de hazırlanacağının altı çizildi.

Bir sonraki toplantıda katılımcı çerçevesi genişletilecek. Toplantılara, afet uzmanları ve üniversitelerin ilgili alanlarından akademik görev üstlenen bilim insanları dahil edilecek. Konu önümüzdeki ilk meclis gündemine taşınacak ve ilerleyen toplantıların çıktıları kamuoyu ile paylaşılacak. Bandırma için en kısa sürede kapsamlı bir afet eylem planı oluşturulacak.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, toplantıda deprem bölgesinde edindiği tecrübeleri paylaşarak alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, öncelikle yaşanan afette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırmalılara seslenerek şunları söyledi, “1999 da yaşanan deprem bir milat olarak kabul edilmişti ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler bir kez daha bu konuda ülkece yetersiz kaldığımızı gösterdi. Biz de daha fazla vakit kaybetmeden harekete geçmek istedik. Deprem bölgesindeki şehrimizi bir an önce depreme hazırlamalıyız. Tabi ki bu noktada her birimize büyük görevler düşüyor. Hem kentimiz depreme hazır olmalı hem de her bir bireyimiz deprem afeti noktasında bilinçlenmeli. Deprem, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Sağlıklı önlemleri alabilmek için bugün ilk adımımızı attık. Bütün dinamikleriyle depreme hazır bir kent olmak için çalışacağız. Bilimin ve ortak aklın ışığında hareket edip gerekenleri ortaya koyacak ve o şekilde hareket edeceğiz.”