BANDIRMA BELEDİYE ŞANTİYESİ’NDE 400 BİN ADETLİK MEVSİMLİK ÇİÇEK SERASI KURULDU

Bandırma Belediyesi, Belediye Şantiyesinde 400 bin adetlik mevsimlik çiçek serası kurarak kendi mevsimlik çiçeğini üretmeye başladı. Bu üretim çalışmasıyla yıllık 240 bin Türk Lirası olan mevsimlik çiçek maliyetini de 60 bin Türk Lirasına düşürülmüş oldu. Eski Kapalı Pazar yerinin yıkım çalışmalarından ortaya çıkan hurda demirlerin tekrar geri dönüşümüyle yapılan Çiçek Serası, Belediye kaynaklarını en etkin şekilde kullanmak ve kendi üretimimizle maliyetleri düşürmek adına önemli bir çalışma olarak değerlendiriliyor.   Bandırmaya daha az maliyetle, en iyi hizmeti vermek için tüm adımları attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Geçtiğimiz aylarda dışarıdan çim almak yerine kendi arazimizde çim üretimine başlamıştık. Yıllık bugünkü maliyetlerle yaklaşık 240 bin TL olan mevsimsel çiçek maliyetimizi düşürmek için kendi seramızı kurduk. Belediye şantiyemizin çalışmaları sonucu bitirdiğimiz seramızla mevsimsel çiçek maliyetimiz 60 bin TL’ye kadar düşmüş olacak. 400 bin adet mevsimlik çiçek üreterek kentimizin çeşitli yerlerine dikimini yapacağız” dedi.