BANDIRMA ATIK SU ARITMA TESİSİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

BANDIRMA ATIK SU ARITMA TESİSİ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI   AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, BASKİ sorumluluğunda; Bandırma Atık Su Arıtma Tesisi tanıtım toplantısı Grand Asya Otel’de gerçekleşti.   Toplantı, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından, protokolün konuşmalarıyla başladı. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Yapılacak olan arıtma tesisi denizimizin kirlenmesini önleyecek, sağlıklı içme suyunu yaygınlaştıracak, denizlerimizdeki ekosistemi koruyarak hepimizi tedirgin eden müsilajı da engelleyecektir. Bu tesis daha temiz bir çevre için geleceğe dönük önemli bir yatırımdır” dedi. Daha sonra; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın konuşmalarının ardından; Müşavir Firma ve Yüklenici Firma yetkilileri tesisin tanıtım sunumlarını yaptı.    Bu önemli proje Haziran 2020’de başladı ve Aralık 2024’te hayata geçmiş olacak.