ATATÜRK’Ü ANLAMAK SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİ

ATATÜRK’Ü ANLAMAK SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİ Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş sendikasının ortaklaşa olarak Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezinde düzenlediği 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program, 10 Kasım için özel hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Video gösterimi sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Onyedi Eylül Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz’un “Atatürk’ü Anlamak” söyleşisi gerçekleşti. Söyleşide Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz, Kurtuluş savaşı öncesinde Osmanlının durumu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalist ülkelerin hesaplarını nasıl bozup Kurtuluş savaşı şartlarını dahice yöneterek bağımsızlık mücadelesine nasıl yön verdiğini ve ülkemizin kuruluşuna nasıl önderlik ettiğine dair tarihi bir yolculuk yaşattı. Söyleşi sonunda Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Söyleşiden sonra Bandırma Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisi gerçekleşti. Program sonunda Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosuna plaket takdim ettiler.