30.FESTİVALİN AÇILIŞI KUŞCENNETİ MİLLÎ PARKINDA GERÇEKLEŞTİ

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 30.su düzenlenen festivalin açılışı Kuşcenneti Milli Parkında gerçekleşti. Açılış etkinliğinde Bandırma Kuşgölü ve Çevresi konulu fotoğraf yarışmasındaki fotoğraflar sergilendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun şunları söyledi: "Değerli Bandırmalılar, Kuşcenneti Mahallesi sakinleri hepinizi Bandırma Belediyesi ve Şahsım adına selamlıyor, bu yıl 30.sunu düzenlediğimiz Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimize hepinizi hoş geldiniz diyorum. Bugün Festivalin açılış programı kapsamında Kuşcenneti Milli Parkındayız. Burada doğa ile içiçeyiz. O Nedenle daha düşük bir sesle sizlere hitap etmek istiyorum. Ülkemizde 80’li yıllarla birlikte artan sanayileşme hamlesinin bir sonucu olarak Bandırma Kuşgölü ve çevresinde artan çevre kirliliğe dikkat çekmek amacıyla ilk kez 1987 yılında başlayan festival coşkusu hepinizin çok iyi bildiği gibi bu yıl 30. Kez sizlerle buluşuyor. Bugün bu alanda Milli Parkımızda yaptığımız açılış ile bu güzel çevrede ayrıca “Bandırma Kuşgölü ve çevresi” konulu fotoğraf yarışmamızdan da farklı kareleri de izleme fırsatı bulacaksınız. Sözlerimi fazla uzatmadan 30.Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimizin Kuşcenneti Milli Parkında düzenlediğimiz etkinliğimize tekrar hoş geldiniz diyor, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum"