2020-2024 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN VE KOORDİNASYON SÜRECİ TOPLANTISI BÜYÜKŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİ.

Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020-2024 dönemi Strateji ve Planlamaya esas Bandırma Merkez ve çevresini kapsayan Koordinasyon toplantısı Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşti. Yoğun katılım altında gerçekleşen toplantıda Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Daire Başkanları ve Daire Müdürleriyle birlikte, gözlemci olarak çevre ilçe belediye daire müdürleri ve ilgili personeller yer aldı.   Koordinasyon toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Bandırma Belediyesi olarak yeni dönemde Bandırma’nın ihtiyaç duyduğu hizmet ve projeleri Büyükşehir Belediyesiyle uyum içinde çalışarak gerçekleştirmek istediklerini söyledi.   Başkan Tolga Tosun, Bandırma’nın yeni 5 yıllık döneminde Büyükşehir ile birlikte çok önemli bir çalışma sürecine gireceğini belirterek hazırladığımız projelerimizi Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi’nin ortak akıl ve uyumuyla gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.   Başkan Tolga Tosun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi : “Bugün Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 dönemini kapsayan, Bandırma Merkez ve çevresinin Strateji ve Planlama sürecini belirleyecek Koordinasyon toplantısını gerçekleştiriyoruz. Biz bu toplantıyı daire müdürleri arkadaşlarımız ve stratejik plan ekibimizle çok önemsiyoruz. Ekibimiz uzun süredir yoğun bir çalışma sürecini geride bıraktı. Bu toplantıda da ortak akıl ve koordinasyonla yapımını planladığımız hizmet ve projelerimizi ele alıyoruz. Bu süreçte Bandırma’nın geleceği için çok önemli bir konu olan Plan Uygulama Çalışmalarıyla 1/5000’lik Nazım İmar Planlarının yapılması kentimizin imar yapısı açısından çok önem arz ediyor,. Bununla birlikte Akıllı Belediyecilik Uygulamaları kapsamında teknik alt yapı çalışmalarının koordine edilerek CBS-Coğrafi Bilgi Sisteminin uygulamaya alınması, Ulaşım Master Planının düzenlenmesi ve kent içi trafik ve park sorunlarına çözüm üretilmesi, Sahil Bandı’nın tamamlanması ve Sahil Yaşam Merkezi olarak düzenlemesi, ayrıca bu saydıklarıma ilave olarak Sosyal, Kültür, Spor, Sanat, Turizm, Çevre, Yeşil Alan, Tarım ve Restorasyon alanlarındaki gerçekleştirmek istediğimiz çalışmalar Bandırma için önemli ve değerli gördüğümüz çalışmalardır” dedi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz toplantı öncesi yapmış olduğu konuşmada, her iki belediyenin uyum içinde çalışarak ortak akıl ve projelerle bölgeye en iyi şekilde hizmet edeceklerine inandığını söyledi. Yılmaz, Bandırma’nın ve Balıkesir’in kaybedecek vakitleri olmadığını belirterek bölgenin ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunacak projeleri ve bununla ilgili süreçleri hep birlikte dayanışma içinde çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Bandırma’nın dünü, bugünü ve geleceğine dair çalışmaların yer aldığı görsellerin sunumu gerçekleşti. Ardından Bandırma Belediyesi 2020-2024 dönemi stratejik plan kapsamında yapılması hedeflenen hizmet ve projelerin sunumu ve detaylı anlatımı Belediyemiz Stratejik Plan Ekibi tarafından yapıldı. Toplantı, gecenin geç saatlerine kadar devam ederken sunulan hizmet ve projeler her iki belediyenin daire müdür ve başkanlarıyla detaylı bir şekilde ele alındı. Bandırma Belediyesi Stratejik Plan Ekibinde yer alan Mali Hizmetler Uzmanı Işıl Bostan, Elektrik-Elektronik Mühendisi Tansel Demirel, Mimar Hayriye Söylemez, Grafik-Tasarım Zerrin Doğan, Mali Hizmetler Bilgisayar İşletmeni Ahmet Şahin, Temizlik İşleri Müdür Vekili Çevre Mühendisi Zafer Ekşi, İmar İşleri Harita Teknikeri Hasan Tahsin Arıkoğlu, Peyzaj Mimarı Kadir Zoraf Koyuncu ve Stratejik Plan Tanıtım-Sunum Buğra Öner tarafından ilgili daire müdürlerinin katkılarıyla hazırlık süreci tamamlandı ve sunumu gerçekleşti.