19 MAYISIN 100. YIL COŞKUSU GECE YOLCULARI KONSERİ İLE SON BULDU

19 MAYISIN 100. YIL COŞKUSU GECE YOLCULARI KONSERİ İLE SON BULDU   Bandırma Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılında pek çok etkinliğe imza attı. Saat 22.00’deki Fener alayının ardından 23.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda “Gece Yolcuları” konseri gerçekleşti.   Bandırma Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) ortaklaşa düzenlediği fener alayı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Migros önünden başlayan yürüyüş Ordu Caddesi güzergâhında devam ederek Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Fener Alayına ellerinde bayraklarla çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet meydanında Gece Yolcuları konseri için toplanan binlerce kalabalık hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından marşlar çalarak hep bir ağızdan eşlik edildi.   Konserde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “19 Mayıs bir ulusun yazgısının değiştiği gündür. Bu gün bir milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan bir liderin Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu gündür.19 Mayıs Türk ulusunun bağımsızlık savaşını fiilen başlatan bir tarihtir. Bu gün buradan Cumhuriyet devrim ve ilkeleri ışığında, o günkü azim ve kararlılıkla tekrar haykırıyoruz. Yüz yıl önce yenilmedik. Yüz bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” dedi.   Tosun, bu muhteşem coşkunun fener alayı ve Cumhuriyet Meydanına taşınmasına katkı sunan Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanlığına teşekkür etti. Konserde Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye Meclis Üyeleri Adil Levent Coşkun, Selim Panç, Fatma Sibel Salı, Ersan Kırbaş, Merve Yılmaz Polat, CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, ADD Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat’ta hazır bulundu.